autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Valdostana de legume (cu pui)

Autor: Veronica Panaite (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 20 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Veronica Panaite (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 20 august 2005

Ingrediente
Pentru o tava dreptungiulara de placinta:, 1 kg cartofi, cca 1/2 kg smantana, 1 cana cu apa, 1-1,5 kg cascaval de buna calitate (!!atentie la calitate, este foare important!!), optional:6 copanele (ciocanele) de pui, optional:1/2 kg legume asortate (din cele congelate): mazare, porumb etc.

Dificultate: Medie Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim tava pentru coacerea propriu-zisa a mancarii: o ungem cu putin ulei si o presaram cu putina faina. Daca doriti sa coaceti la microunde, incalziti cuptorul la 220 grade. Urmeaza prepararea ingredientelor: cartofii se curata de coaja si se taie felii sau cubulete (de preferat cubulete) si cca jumatate din cantitate se aseaza uniform in tava. Peste ei se aseaza o parte din legumele asortate si se pune tava deoparte. Acum prajim bine ciocanelele de pui in ulei si le punem la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au racit le asezam in tava peste cartofi si legume sau le putem desosa si apoi le asezam uniform in tava. Separat, intr-un castron, punem smantana si atata apa cat este nevoie sa capete o consistenta mai slaba. turnam jumatate din smantana astfel subtiata in tava. Apoi punem restul de legume asortate, cartofii ramasi si restul de smantana subtiata. Acum radem cascavalul si-l presaram pe deasupra. Se da totul la cuptor mai intai 20-25 min la foc potrivit apoi inca 25-30 min la foc mic.
SUGESTII:
Puteti renunta la carnea de pui. Acest fel de mancare este la fel de bun si fara carne.
Pentru a reduce timpul de coacere, puteti fierbe bucatile de cartofi partial sau total, dupa care timpul de stat la cuptor se reduce la max 20 min, dar nu va avea aceeasi savoare.
Se poate adauga, pe langa cartofi si o ceapa mare tocata marunt-marunt, daca va plac mancarurile mai dulcege. Aceasta optiune nu va altera savoarea mancarii.
Dupa racire, desi se poate servi calda ca fel secundar de mancare, se poate taiz cubulete sau alte forme si se poate servi sub forma de aperitiv, dupa ce bucatile au fost date prinpiper proaspat macinat
Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana de legume (cu pui)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui pane

Ficatei de pui pane

Se spala bine ficateii, se pun intr-o strecuratoare, apoi se pun intr-un castronel si se condimenteaza

16 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Cotlet de porc marinat

Cotlet de porc marinat

Toate condimentele impreuna cu uleiul si zeama de lamaie se amesteca bine intr-un bol rezultand o

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava dreptungiulara de placinta:
  • 1 kg cartofi
  • cca 1/2 kg smantana
  • 1 cana cu apa
  • 1-1,5 kg cascaval de buna calitate (!!atentie la calitate
  • este foare important!!)
  • optional:6 copanele (ciocanele) de pui
  • optional:1/2 kg legume asortate (din cele congelate): mazare
  • porumb etc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de pui cu ciuperci si cu cartofi noi