autor:

» » Mancaruri cu carne

Valdostana de legume (cu pui)

Autor: Veronica Panaite (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 20 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Veronica Panaite (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 20 august 2005

Ingrediente
Pentru o tava dreptungiulara de placinta:, 1 kg cartofi, cca 1/2 kg smantana, 1 cana cu apa, 1-1,5 kg cascaval de buna calitate (!!atentie la calitate, este foare important!!), optional:6 copanele (ciocanele) de pui, optional:1/2 kg legume asortate (din cele congelate): mazare, porumb etc.

Dificultate: Medie Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim tava pentru coacerea propriu-zisa a mancarii: o ungem cu putin ulei si o presaram cu putina faina. Daca doriti sa coaceti la microunde, incalziti cuptorul la 220 grade. Urmeaza prepararea ingredientelor: cartofii se curata de coaja si se taie felii sau cubulete (de preferat cubulete) si cca jumatate din cantitate se aseaza uniform in tava. Peste ei se aseaza o parte din legumele asortate si se pune tava deoparte. Acum prajim bine ciocanelele de pui in ulei si le punem la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au racit le asezam in tava peste cartofi si legume sau le putem desosa si apoi le asezam uniform in tava. Separat, intr-un castron, punem smantana si atata apa cat este nevoie sa capete o consistenta mai slaba. turnam jumatate din smantana astfel subtiata in tava. Apoi punem restul de legume asortate, cartofii ramasi si restul de smantana subtiata. Acum radem cascavalul si-l presaram pe deasupra. Se da totul la cuptor mai intai 20-25 min la foc potrivit apoi inca 25-30 min la foc mic.
SUGESTII:
Puteti renunta la carnea de pui. Acest fel de mancare este la fel de bun si fara carne.
Pentru a reduce timpul de coacere, puteti fierbe bucatile de cartofi partial sau total, dupa care timpul de stat la cuptor se reduce la max 20 min, dar nu va avea aceeasi savoare.
Se poate adauga, pe langa cartofi si o ceapa mare tocata marunt-marunt, daca va plac mancarurile mai dulcege. Aceasta optiune nu va altera savoarea mancarii.
Dupa racire, desi se poate servi calda ca fel secundar de mancare, se poate taiz cubulete sau alte forme si se poate servi sub forma de aperitiv, dupa ce bucatile au fost date prinpiper proaspat macinat
Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana de legume (cu pui)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava dreptungiulara de placinta:
  • 1 kg cartofi
  • cca 1/2 kg smantana
  • 1 cana cu apa
  • 1-1,5 kg cascaval de buna calitate (!!atentie la calitate
  • este foare important!!)
  • optional:6 copanele (ciocanele) de pui
  • optional:1/2 kg legume asortate (din cele congelate): mazare
  • porumb etc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vitel cu varza in vasul roman