Valdostana de legume (cu pui)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru o tava dreptungiulara de placinta:
  • 1 kg cartofi
  • cca 1/2 kg smantana
  • 1 cana cu apa
  • 1-1,5 kg cascaval de buna calitate (!!atentie la calitate, este foare important!!)
  • optional:6 copanele (ciocanele) de pui
  • optional:1/2 kg legume asortate (din cele congelate): mazare, porumb etc.

Mod de preparare

Mai intai pregatim tava pentru coacerea propriu-zisa a mancarii: o ungem cu putin ulei si o presaram cu putina faina. Daca doriti sa coaceti la microunde, incalziti cuptorul la 220 grade. Urmeaza prepararea ingredientelor: cartofii se curata de coaja si se taie felii sau cubulete (de preferat cubulete) si cca jumatate din cantitate se aseaza uniform in tava. Peste ei se aseaza o parte din legumele asortate si se pune tava deoparte. Acum prajim bine ciocanelele de pui in ulei si le punem la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au racit le asezam in tava peste cartofi si legume sau le putem desosa si apoi le asezam uniform in tava. Separat, intr-un castron, punem smantana si atata apa cat este nevoie sa capete o consistenta mai slaba. turnam jumatate din smantana astfel subtiata in tava. Apoi punem restul de legume asortate, cartofii ramasi si restul de smantana subtiata. Acum radem cascavalul si-l presaram pe deasupra. Se da totul la cuptor mai intai 20-25 min la foc potrivit apoi inca 25-30 min la foc mic.

SUGESTII:

Puteti renunta la carnea de pui. Acest fel de mancare este la fel de bun si fara carne.

Pentru a reduce timpul de coacere, puteti fierbe bucatile de cartofi partial sau total, dupa care timpul de stat la cuptor se reduce la max 20 min, dar nu va avea aceeasi savoare.

Se poate adauga, pe langa cartofi si o ceapa mare tocata marunt-marunt, daca va plac mancarurile mai dulcege. Aceasta optiune nu va altera savoarea mancarii.

Dupa racire, desi se poate servi calda ca fel secundar de mancare, se poate taiz cubulete sau alte forme si se poate servi sub forma de aperitiv, dupa ce bucatile au fost date prinpiper proaspat macinat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise