autor:

joly-gina

» » Dulciuri diverse

Valurile Dunarii

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
250 g margarina, 250 g zahar, 6 oua, un praf de copt, un zahar vanilat, 2 linguri de cacao, un 2 plicuri vanilie compot de visine de 700-800ml, crema, 700 ml lapte, 2 plicuri de budinca de vanilie, 250g zahar praf, 250g unt, 40g nuca de cocos, glazura, 400g ciocolata, 20g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie. Separat se se amesteca faina cu plicul de praf de copt si se incorpeaza in compozitia mixata. Coca obtinuta se imparte in doua, prima parte o punem in tava si in a doua parte punem cacaoa si o amestecam bine dupa care o punem in tava peste cealalta in tava. Scurgem visinile din compot si le punem in compozitia din tava, daca vreti le puteti da prin faina inainte sa le puneti in compozitie (visinele).
Bagam tava la cuptor la 170 de grade, 25 de minute dupa care se lasa blatul la racit.

Crema:
Se pun 500 ml lapte la fiert si restul de lapte se amesteca cu praful de budinca si zaharul, cand incepe sa clocoteasca laptele, se pune praful de budinca amestecat. Cand am luat-o de pe foc punem untul, cocosul si amestecam usor dupa care o punem peste blatul racit . Lasam si crema sa se raceasca
si punem glazura peste crema de vanilie.

Glazura:
Se topeste ciocolata si se amesteca cu untul usor sa se incorporeze bine. Se pune peste crema de vanilie.

Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
valurile dunarii

valurile dunarii

Mod de preparare: Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
DONAUWELLE - Valurile Dunarii

DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine

43 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mara , 17 decembrie 2009

    super

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

    Arata foarte bine parjitura ta si cred ca e si foarte buna, sigur mi-ar place.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Îmi place reţeta!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • un praf de copt
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • un 2 plicuri vanilie compot de visine de 700-800ml
  • crema
  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 250g zahar praf
  • 250g unt
  • 40g nuca de cocos
  • glazura
  • 400g ciocolata
  • 20g unt

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

70 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

mara

super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta frageda cu capsuni