autor:

Maria68

» » Dulciuri diverse

Valurile Dunarii cu caise

Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2012

Ingrediente
Pentru aluat de chec:, 250g unt moale, 250g zahar, 5 oua, 350 g faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 300g caise din compot, , , Crema de vanilie:, 500ml lapte, 1 plic praf de budinca de vanilie, 100g zahar, 250g unt, 4 linguri suc de lamaie, , , Pentru ornat:, 75 g ciocolata cu lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ungem o forma de tort( 26cm). Pentru aluatul de chec, batem untul intr-un castron impreuna cu zaharul, dupa care inglobam ouale pe rand, iar la urma turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Impartim compozitia in doua si intr-o jumatate inglobam cele doua linguri de cacao.

Turnam compozitia de aluat alb in forma si nivelam. Deasupra se sprinteaza in spirala aluatul cu cacao. Iar cu ajutorul unei furculite, marmoram usor (aluatul brun oricum tinde sa coboare, din cauza plusului de cacao).

Caisele le lasam sa se scurga, le taiem felii si le asezam pe aluat.

Introducem la cuptorul incins in prealabil si coacem cam 50 de minute (sau in functie de cuptorul fiecaruia), sau putem face testul scobitorii. Cand este gata copt, scoatem si lasam la racit, dupa care asezam pe un platou.

Pentru crema, amestecam praful de budinca impreuna cu 6 linguri de lapte si 2 linguri de zahar. Restul de lapte se fierbe intr-o oala. Se adauga compozitia de budinca si se lasa sa fiarba cateva clocote. Cand consideram ca este fiarta budinca, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. . Se adauga suc de lamaie. Cand budinca si untul ajung la aceeasi temperatura, se ia cate o lingura de budinca si se inglobeaza in compozitia de unt. Crema se aseaza pe blat si se da la rece.

Pentru ornat, topim ciocolata in bain-marie si se spriteaza sub forma de grilaj pe crema rece.

Este un adevarat deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Valurile Dunarii cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza dulce (Placinta turnata)

Placinta cu branza dulce (Placinta turnata)

Galbenusurile se amesteca foarte bine cu pachetul de unt, se adauga zaharul, branza de vaci, vanilia

18 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Foitaj cu gem, rapid si bun

Foitaj cu gem, rapid si bun

Se lasa aluatul la dezghetat, se desface, se taie patratele pe care le umplem cu gem. Eu am folosit

3 voturi    5 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat de chec:
  • 250g unt moale
  • 250g zahar
  • 5 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300g caise din compot
  • Crema de vanilie:
  • 500ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 100g zahar
  • 250g unt
  • 4 linguri suc de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 75 g ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Maria68
Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Ouale intregi se bat cu telul intr-un vas, se adauga zaharul amestecat cu faina si apoi laptele caldut.

4 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Oua cu bacon in sos de mustar

Oua cu bacon in sos de mustar

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Tort Sacher

Tort Sacher

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de toamna(mere, pere, struguri)