Reteta postata pe: 15 aprilie 2005
Ingrediente
o varza acra mijlocie, , o ceapa, , 750 g carne macra, , 4 linguri untura, , o ceasca de smintina, , sare, , piper, , 1/2 ceasca de orez.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa.
Se toaca potrivit de marunt varza si se inabusa putin.
Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rind de varza, unul de carne, o lingura de smintina, se continua alternind varza, carnea si smintina. Ultimul rind trebuie sa fie de smintina. Se adauga intre rindurile de varza si carne orezul fiert in apa cu sare si bine scurs.
Se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni.
Intr-o tigaie
33 voturi
14 comentarii
2h 15 min
Se toaca varza, apoi se caleste in putina untura. Separat, se spala orezul, apoi se caleste ceapa
0 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mihaela (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009
Varza a la cluj este specialitatea casei.
DANUTZA , 29 ianuarie 2009
Eu sunt moldoveanca, si atunci cand gatesc ceva respect reteta! Ca e mancare chinezeasca, tailandeza, mexicana italieneasca, dobrogeana...etc.. Trebuie "respectat", altfel iese "talmes-balmes"! Prin urmare, ce cauta mararul in "varza a la Cluj"??? O fi "a la Bacau"!! Apropo.... am vazut pe undeva saramura .....cu leustean!....?????!!
pepino , 26 ianuarie 2009
Nu se spune nimic despre cum trebuie taiata carnea, bucati mari, mici sau tocata. Eu as pune smantana la sfarsit si nu la cuptor cu toata ingredientele. In loc de orez as pune ceva marar tocat.
ioneladan , 22 ianuarie 2009
La acesta reteta se poate adauga cand se caleste varza si morcov ras,(ii mai ia din acreala)daca va place putin mai dulce!
Carmen, Bacau , 31 decembrie 2008
Indiferent câtă inspiratie ar exista, cred că nu încape vorbă, să adaugi mărar la această reţetă. Dar un lucru e cert, nu poti face nimic cu gustul omului!
cornelia dicianu , 12 decembrie 2008
Am gatit chiar azi varza a la cluj...si totul depinde de inspiratie...eu nu am folosit orez, ptr ca aminteste de mancarea din studentie si din perioada cand sotul meu face armata..eu am folosit marar si putina foaie de dafin. Varza a fost murata si am calit-o inainte de a o baga la cuptor. Nu voi folosi smantana decat in momentul in care o voi servi. A iesit delicioasa. Fiecare gospodina are o anumita varianta de a prepara acest fel de mancare, la fel difera si denumirea... la noi in moldova se numeste "sarmale ravasite". Am mancat si in Ardeal, dar prefer varianta moldoveneasca. Am folosit un vas de jena si mancarea arata superb. Am alternat varza cu carnea calita si deasupra am pus felii de rosii cand a fost aproape gata. Incercati si varianta mea folosind varza calita inainte de a o pune in cuptor...
Charisma , 07 decembrie 2008
Este foarte buna cu adevarat,dar nu se adauga marar,credeti-ma pe cuvint :)) sunt ardeleanca si la Cluj nu se pune.Singurele condimente care se folosesc sunt boia dulce si piper negru.In anumite localitati se foloseste maiorana si se adauga citeva felii de carnati afumati feliati pusi intre straturi.
Calimero , 09 noiembrie 2008
George, daca nu stii ce inseamna a inabusi la bucatarie, mai bine las-o balta! Si problemele de limba rezolva-ti-le singur! Aici nu facem nici traduceri, nici gramatica, nici stilistica! Reteta este foarte buna daca punem si putin marar verde.
sabina , 18 octombrie 2008
am facut reteta si a iesit extraordinar de bun
ramona , 01 octombrie 2008
Da, o sa incerc si eu, mi se pare interesanta reteta!
livia , 19 august 2008
se poate adauga si cimbru pe langa marar. Eu fac si cu varza dulce si adaug bulion...slanina afumata...depinde de inspiratie.
Nino , 08 august 2008
E super. Azi o pregatesc a doua oara. Credeti-ma, mai am varza acra (hihihihi!)
Ioana , 08 august 2008
...la cererea jumatatii mele, maine voi pregati( pentru prima data) varza a la Cluj. Sper sa imi reuseasca, desi imi aminteste de cantina anilor de studentie - cu tavile acelea metalice, unsuroase si tacamuri mari ruginite, in care varza a la Cluj era felul cel mai des oferit, plin de zgarciuri, sorici, pietricele si alte nedorite "ingrediente". Deoarece sunt din Muntenia, cred ca voi renunta la smantana, cel mult o voi adauga la sfarsit, atunci cand o voi pune in farfurii.
ana maria lengher (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008
Da, am mancat si eu. Este buna imi place. Nu am incercat sa fac, mi se parea dificil, dar dupa ce am citit reteta nu mai e atat de greu. O sa incerc si eu.
PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 27 mai 2008
ESTE FOARTE GUSTOASA SI AROMATA DACA SE ADAUGA MARAR