autor:

Camelia Grosu

» » Mancaruri cu carne

Varza a la Cluj

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
-1,300 kg carne tocata de porc, -3 verze mari murate(ale mele au fost din acelea infoiate), -o canita mai mare de orez, -smantana, -2 cepe, -600 ml suc de rosii, -sare, -piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

39 voturi

Mod de preparare

Intai am sa va spun ca nu am mancat niciodata varza a la Cluj, dar nu am vazut nici cum arata. Nu stiu daca am nimerit-o, dar asa mi-am inchipuit-o eu. Sper sa fie bine.
Am luat cele doua cepe, le-am curatat, le-am tocat si le-am calit pana s-au facut aurii. Apoi am pus carnea tocata si am prajit-o pana s-a dus tot sucul din ea. Cand s-a rumenit frumos am pus 200 ml suc de rosii si am lasat sa fiarba putin, apoi am dat-o la o parte de pe foc si am potrivit de sare si piper. Am tocat cele 3 verze, am scurs zeama, am pus varza intr-o cratita cu ulei si am calit-o, dupa care am pus restul de 400 ml de suc de rosii si am mai fiert-o putin. (Sucul meu de rosii este foarte gros asa ca fierb putin) Am dat si varza la o parte de pe foc, am piperat-o si am trecut la orez. Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert cu 4 canite de apa. Cand a fiert l-am dat jos si m-am apucat sa aranjez straturile. Am luat o tava, am uns-o cu unt si tapetat-o cu pesmet si am asezat jumatate din varza calita. Deasupra am pus stratul de orez, peste care am pus carnea. Peste carne am pus un strat de smantana, iar peste smantana restul de varza. Varza am uns-o cu un strat de smantana si am introdus tava in cuptorul incins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

se toaca varza marunt,marunt,se pune ceapa tocata intr-o tigaie mai mare la dinstuit cu putin ulei

23 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea , 01 februarie 2015

    Fac reteta asta de cate ori am ocazia. E foarte gustoasa, doar ca eu folosesc varza proaspata si carne de vita. Oricum e delicioasa. Felicitari pentru idee!

  • Fara foto

    Tudor , 10 august 2014

    E de vis, da nu e varza a la Cluj, e musaca cu varza in loc de cartofi!

  • Fara foto

    robert , 13 mai 2014

    este foarte mult de munca la ea si nu stiu cum poti sa nu te igrasi de la asa ceva

    • Fara foto

      Anyk Anutza , 31 ianuarie 2014

      pare buna

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Cred ca v-a iesit foarte gustoasa...sincer eu nu am pregatit niciodata.

    • Mada

      Mada (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Mmmm foarte buna!Felicitari!

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      O reteta foarte interesanta, traditionala cu o adaptare moderna si foarte prezentabila! Bravo! Va votez cu 5 stelute si v-am furat ideea!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Am vazut poza si inainte sa vad numele mincarii,am crezut ca e o prajitura.Cind am vazut numele,am ris,de una singura. Ti-a iesit o varza a la Cluj,f.eleganta;cam asa o fac si eu,dar carnea(facuta) o amestec cu orezul(tot facut). Sint sigura ca a iesit f. buna. Felicitari,Camelia!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

39 voturi

Ingrediente

  • -1,300 kg carne tocata de porc
  • -3 verze mari murate(ale mele au fost din acelea infoiate)
  • -o canita mai mare de orez
  • -smantana
  • -2 cepe
  • -600 ml suc de rosii
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Andreea

Fac reteta asta de cate ori am ocazia. E foarte gustoasa, doar ca eu folosesc varza proaspata si carne de vita. Oricum e delicioasa. Felicitari pentru idee!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume