autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Varza a la Cluj

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Ingrediente
1 varza murata, 800 g de carne tocata amestec(porc/vita), 5 cepe, 150-200 g de sunca taraneasca, , 100-125 g de orez, 1 morcov, 1 ardei, 1 ardei iute, smantana, Pasta de tomate, Sare, piper, boia, cimbru, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert, se rade un ardei si un morcov si se adauga in orez , se lasa sa se fiarba. Separat tocam mic trei cepe pe care le punem in ulei pentru a se cali, se toaca varza fideluta si dupa ce ceapa a prins culoare aurie ceapa se adauga si varza, care se lasa cat sa se inmoaie un pic.

Pregatim carnea dupa cum urmeaza, se toaca ceapa marunt se caleste dupa care se va scoate si se va amesteca ceapa calita cu carnea, se sareaza, pipereaza se adauga cimbru si un pic de pasta de tomate, dupa care se caleste toata compozitia.

Sunca si ea se trage putin la tigaie, dupa care putem trece la asamblarea preparatului care urmeaza a sta la cuptor 35-45 de minute.

Se ia o cratita mai inalta si se pune ulei in e,a se aseaza primul strat de varza dupa care un strat de carne, iarasi un strat de varza, unul de orez, un strat de sunca(sunca poate fi trasa un pic la tigaie sau poate fi lasata , iarasi se alterneaza, se incheie cu un strat de varza peste care se pune cimbru si se da la cuptor adaugandu-se apa.

Dupa 20 de minute se pune smantana care se amesteca cu pasta de tomate se amesteca bine si se va turna peste varza continuandu-se fierberea la cuptor inca vreo 15 minute.

Se gusta varza si daca este facuta se opreste focul. Se va servi ca in imaginile alaturate sper sa va placa.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Pentru ca aveam o pofta nebuna de sarmalute,dar nu aveam varza murata m-am gandit sa incerc pentru

11 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj mai deosebita :)

Varza a la Cluj mai deosebita :)

Se toaca varza, apoi se caleste in putina untura. Separat, se spala orezul, apoi se caleste ceapa

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Miha multumesc mult pentru comentari, esti o draguta

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Delicioasa! Una dintre mancarurile mele favorite, doar ca nu am incercat niciodata sa pun pasta de rosii; o idee buna deoarece ne plac mancarurile sa fie acrisoare.

Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 800 g de carne tocata amestec(porc/vita)
  • 5 cepe
  • 150-200 g de sunca taraneasca
  • 100-125 g de orez
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • smantana
  • Pasta de tomate
  • Sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)

Miha multumesc mult pentru comentari, esti o draguta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sote de ficatei