Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea din ea, apoi taiati-o fideluta.
Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea din ea, apoi taiati-o fideluta.
Taiati cubulete ceapa si intr- o oala incapatoare, puneti uleiul sa se incinga bine, adaugati ceapa si lasati-o putin sa se inmoaie. Puneti apoi varza, cimbrul, piperul, boiaua, doua foi de dafin si optional o lingurita de chimen macinat. Puteti sa puneti seminte de chimen,
Puneti si doua cani cu apa calda, si acoperiti cu un capac si lasati-o sa fiarba.
Intre timp fierbeti si orezul, mai intai spalati-l pana apa e limpede si apoi fierbeti-l 12 – 15 minute.
amestecati intre timp si in varza, nu trebuie sa fie foarte, foarte fiarta pentru ca se mai face apoi si in cuptor.
urmeaza carnea. Taiati mai intai cepele cubulete. Puneti putin ulei intr-o tigaie incapatoare si caliti-o putin. Adaugati carnea. Puteti folosi numai carne tocata de porc sau amestec cu vita, cum va place. Amestecati bine pana isi schimba culoarea. Condimentati cu sare si piper si boia dulce. Daca vreti sa fie picanta puteti folosi boia iute. Si o lasati sa se gateasca bine.
Cand orezul este fiert, scurgeti-l intr-o sita si clatiti-l cu apa rece.
Cand varza este gata, scoate-ti frunzele de dafin, nu mai ramane decat sa o asamblalati si o sa o puneti in cuptor.
Cel mai bun ar fi un vas de fonta, dar e bun orice vas cu fund mai gros. Ungeti-l cu putin ulei, puneti jumatate din varza calita, urmeaza orezul, apoi carnea si restul de varza. Puteti sa faceti mai multe straturi, asta este la alegere.
Deasupra turnati cate linguri de suc de rosii, daca nu va place puteti sa nu puneti. Tot acum puteti sa adaugati niste slaninuta sau felii de kaizer. E optional, apoi puneti smantana grasa si crengutele de cimbru uscat.
Puneti capacul si bagati in cuptorul incins deja la 180 de grade pentru 45 de minute. Apoi scoateti capacul si mai lasati 10 minute sa se gratineze.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii