autor:

Bucatar-sef

» » Mancaruri cu carne

Varza a la Cluj

Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2016

Ingrediente
Pentru stratul de varza:, 1,5 kg varza murata, 2 cepe, 50 ml ulei de floarea soarelui, 2 lingurite cimbru uscat, 1 lingurita chimen macinat sau seminte, dupa plac, 2 frunze de dafin, 1 lingurita piper macinat, 2 lingurite boia dulce, Pentru stratul de orez:, 200 g orez, 1 L de apa rece, 1 lingurita de sare, Pentru stratul de carne tocata:, 1 kg carne tocata de porc sau amestec cu vita, dupa plac, 2 cepe, putin ulei, sare si piper dupa gust, 2 lingurite boia dulce sau mai iute, dupa plac, 3 linguri suc de rosii si smantana grasa pentru servit

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea din ea, apoi taiati-o fideluta.

Taiati cubulete ceapa si intr- o oala incapatoare, puneti uleiul sa se incinga bine, adaugati ceapa si lasati-o putin sa se inmoaie. Puneti apoi varza, cimbrul, piperul, boiaua, doua foi de dafin si optional o lingurita de chimen macinat. Puteti sa puneti seminte de chimen,

Puneti si doua cani cu apa calda, si acoperiti cu un capac si lasati-o sa fiarba.

Intre timp fierbeti si orezul, mai intai spalati-l pana apa e limpede si apoi fierbeti-l 12 – 15 minute.

amestecati intre timp si in varza, nu trebuie sa fie foarte, foarte fiarta pentru ca se mai face apoi si in cuptor.

urmeaza carnea. Taiati mai intai cepele cubulete. Puneti putin ulei intr-o tigaie incapatoare si caliti-o putin. Adaugati carnea. Puteti folosi numai carne tocata de porc sau amestec cu vita, cum va place. Amestecati bine pana isi schimba culoarea. Condimentati cu sare si piper si boia dulce. Daca vreti sa fie picanta puteti folosi boia iute. Si o lasati sa se gateasca bine.

Cand orezul este fiert, scurgeti-l intr-o sita si clatiti-l cu apa rece.

Cand varza este gata, scoate-ti frunzele de dafin, nu mai ramane decat sa o asamblalati si o sa o puneti in cuptor.

Cel mai bun ar fi un vas de fonta, dar e bun orice vas cu fund mai gros. Ungeti-l cu putin ulei, puneti jumatate din varza calita, urmeaza orezul, apoi carnea si restul de varza. Puteti sa faceti mai multe straturi, asta este la alegere.

Deasupra turnati cate linguri de suc de rosii, daca nu va place puteti sa nu puneti. Tot acum puteti sa adaugati niste slaninuta sau felii de kaizer. E optional, apoi puneti smantana grasa si crengutele de cimbru uscat.

Puneti capacul si bagati in cuptorul incins deja la 180 de grade pentru 45 de minute. Apoi scoateti capacul si mai lasati 10 minute sa se gratineze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj mai deosebita :)

Varza a la Cluj mai deosebita :)

Se toaca varza, apoi se caleste in putina untura. Separat, se spala orezul, apoi se caleste ceapa

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Se pune orezul la fiert, se rade un ardei si un morcov si se adauga in orez , se lasa sa se fiarba.

10 voturi    2 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru stratul de varza:
  • 1,5 kg varza murata
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 1 lingurita chimen macinat sau seminte
  • dupa plac
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita piper macinat
  • 2 lingurite boia dulce
  • Pentru stratul de orez:
  • 200 g orez
  • 1 L de apa rece
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru stratul de carne tocata:
  • 1 kg carne tocata de porc sau amestec cu vita
  • dupa plac
  • 2 cepe
  • putin ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite boia dulce sau mai iute
  • dupa plac
  • 3 linguri suc de rosii si smantana grasa pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatar-sef
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Souffle cu afine, pepene galben si banana

Souffle cu afine, pepene galben si banana

Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ; Separati galbenusurile de albusuri; Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Saramura de peste cu maioneza