autor:

GeoGia

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza a la Cluj

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2017

Ingrediente
1 varza murata mai mare, 1/2 varza dulce, 700 g carne tocata porc si vita, 2 cepe potrivite, 100 g orez, 100 ml vin rosu, 4 linguri ulei, 300 g pasta rosii, cimbru, foi de dafin, sare, piper, boia dulce, costita fara os afumata

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Mai intai, tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra sau sarata, o tinem putin in apa rece.



Intr-un vas incapator, amestecam varza dulce cu cea murata, adaugam 2 linguri ulei, o cescuta apa calda, cimbru, foi de dafin, piper, boia dulce si sare, daca mai este nevoie. Punem vasul pe foc, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, amestecand periodic, pana cand este gata si carnea.



In alt vas, pregatim carnea. Tocam marunt 2 cepe potrivite sau una mai mare. Punem cepele tocate in vasul 2, adaugam 2 linguri ulei, o cescuta apa si orezul spalat si punem vasul pe foc. Cand a scazut apa, adaugam si carnea si amestecam continuu, pana carnea isi schimba culoarea. Adaugam apoi putina sare, cimbru, piper, boia dulce si 100 ml vin rosu. Lasam sa mai fiarba 15-20 minute.



Intr-un vas roman, asezam un strat de varza, cateva linguri de pasta de rosii, un strat de carne, apoi cateva linguri de pasta de rosii, din nou un strat de varza, cateva linguri pasta rosii peste care asezam felii de costita fara os afumata.



Introducem vasul la cuptor, pana se rumeneste usor. Noua ne place varza mai rumenita si eu l-am lasat mai mult la cuptor, cred ca vreo 2 ore, la foc mediu.



Noi am servit-o cu iaurt si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Costita afumata se pune la fiert, cu 2-3 cani de apa. Varza se taie fidelute subtiri, daca este

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 varza murata mai mare
  • 1/2 varza dulce
  • 700 g carne tocata porc si vita
  • 2 cepe potrivite
  • 100 g orez
  • 100 ml vin rosu
  • 4 linguri ulei
  • 300 g pasta rosii
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • costita fara os afumata

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Legume umplute