Mai intai, tocam varza marunt.
Mai intai, tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra sau sarata, o tinem putin in apa rece.
Intr-un vas incapator, amestecam varza dulce cu cea murata, adaugam 2 linguri ulei, o cescuta apa calda, cimbru, foi de dafin, piper, boia dulce si sare, daca mai este nevoie. Punem vasul pe foc, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, amestecand periodic, pana cand este gata si carnea.
In alt vas, pregatim carnea. Tocam marunt 2 cepe potrivite sau una mai mare. Punem cepele tocate in vasul 2, adaugam 2 linguri ulei, o cescuta apa si orezul spalat si punem vasul pe foc. Cand a scazut apa, adaugam si carnea si amestecam continuu, pana carnea isi schimba culoarea. Adaugam apoi putina sare, cimbru, piper, boia dulce si 100 ml vin rosu. Lasam sa mai fiarba 15-20 minute.
Intr-un vas roman, asezam un strat de varza, cateva linguri de pasta de rosii, un strat de carne, apoi cateva linguri de pasta de rosii, din nou un strat de varza, cateva linguri pasta rosii peste care asezam felii de costita fara os afumata.
Introducem vasul la cuptor, pana se rumeneste usor. Noua ne place varza mai rumenita si eu l-am lasat mai mult la cuptor, cred ca vreo 2 ore, la foc mediu.
Noi am servit-o cu iaurt si ardei iute.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii