autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

VARZA A LA CLUJ

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
700g. carne de porc,, 50g. orez., 1kg varza acra,, 3 cepe,, 2 linguri marar tocat,, 100g. slanina afumata,, 3 linguri pasta de rosii,, 1 lingurita boia dulce de ardei,, 150g. untura,, 200ml smantana,, sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, care a fost calita, in prealabil, in untura, si se adauga orezul, spalat, fiert si racit si mararul tocat. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
2. In untura ramasa de la calitul cepei se prajeste slanina afumata, iar cand aceasta s-a rumenit, se adauga varza taiata fideluta, boiaua, pasta de rosii, sarea si piperul. Se calesc impreuna, amestecand continuu, pana varza s-a inmuiat.
3. Se unge o forma de Jena cu untura, se asaza un strat de varza calita, deasupra se pune un strat de carne si se continua in felul acesta pana cand ingredientele s-au epuizat. Se introduce la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. Se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "VARZA A LA CLUJ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti folosi carne tocata sau carne de porc si o bucatica de slanina afumata pe care le dati prin

35 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 700g. carne de porc,
  • 50g. orez.
  • 1kg varza acra,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri marar tocat,
  • 100g. slanina afumata,
  • 3 linguri pasta de rosii,
  • 1 lingurita boia dulce de ardei,
  • 150g. untura,
  • 200ml smantana,
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura cu sos