autor:

lia b.

» » Mancaruri cu carne

Varza a la Cluj ca la mama

Autor: lia b. (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lia b. (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 septembrie 2012

Ingrediente
1 varza murata potrivita, 1 kg carne tocata, 1 cana orez, 2 cepe, 1 ou, 1 ceasca ulei, 1 lingura unt, 1 lingura bulion, smantana, cimbru maruntit, sare, piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

orezul se pune la fiert in 2 cani apa, cu putin Delikat. varza spalata si scursa bine se taie fideluta si se caleste in 2-3 linguri de ulei. carnea tocata (porc + vita sau pasare) se caleste separat 10-15 minute impreuna cu ceapa, se potriveste de sare si piper, se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca bine cu oul batut si se imparte in doua.

se pregateste o tava adinca sau o cratita larga astfel: se unge cu unt, se aseaza un strat de varza calita, se presara cimbru, un strat de carne, un strat de orez, un strat de varza, se presara cimbru, se aseaza un strat de carne si unul de orez, iar la urma restul de varza calita. se acopera bine cu folie si se da la cuptorul incalzit la foc mediu 30 minute.

se scoate tava, se inlatura folia, se toarna deasupra bulionul dizolvat intr-o ceasca de apa calda, se mai pun 2-3 linguri de smintina si se mai da la cuptor 10 minute. se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj ca la mama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata potrivita
  • 1 kg carne tocata
  • 1 cana orez
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 1 ceasca ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura bulion
  • smantana
  • cimbru maruntit
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pui rumenit cu legume si sos de smantana