Varza a la Cluj cu afumatura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Varza a la Cluj cu afumatura

Ingrediente

  • 1 kg varza dulce
  • 600g afumatura (costita, carnati de casa, kaizer)
  • 4 linguri ulei/untura
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • Un sfert cana orez
  • 4 linguri smantana

Mod de preparare

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune intr-o oala cu uleiul, la calit pana se inmoaie. Se adauga bulionul si se stinge cu o cana de apa calduta apoi se asezoneaza.

Se taie carnea si impreuna cu ceapa calita se dau prin masina de tocat sau la robot.

Orezul se opareste, se scurge bine de zeama si se condimenteaza.

Intr-o cratita se pune un strat de varza, toata carnea, tot orezul, doua linguri de smantana, apoi iar un strat de varza si doua linguri de smantana. Se da la cuptor pentru jumatate de ora. Se serveste cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise