autor:

Eileen

» » Mancaruri cu carne

Varza a la Cluj cu afumatura

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
1 kg varza dulce, 600g afumatura (costita, carnati de casa, kaizer), 4 linguri ulei/untura, 2 cepe, 2 linguri bulion, Un sfert cana orez, 4 linguri smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

35 voturi

Mod de preparare

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune intr-o oala cu uleiul, la calit pana se inmoaie. Se adauga bulionul si se stinge cu o cana de apa calduta apoi se asezoneaza.
Se taie carnea si impreuna cu ceapa calita se dau prin masina de tocat sau la robot.
Orezul se opareste, se scurge bine de zeama si se condimenteaza.
Intr-o cratita se pune un strat de varza, toata carnea, tot orezul, doua linguri de smantana, apoi iar un strat de varza si doua linguri de smantana. Se da la cuptor pentru jumatate de ora. Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de vita cu mazare

Limba de vita cu mazare

Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si

15 voturi    7 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Tochitura ca la Focsani

Tochitura ca la Focsani

Intr-un wok se calesc cele 3 felii de sunca crestate pana cand devin crocante. Apoi se scot si se

6 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura Dørum , 06 decembrie 2014

    ai uitat sa spui ce condimente pui ca nu o faci asa aiurea fara mirodenii...fac si eu varza a la Cluj si pun tot ce trebuie pus...si iese nemaipomenit de buna..chestia e ca nu ma rup in figuri pe blog ori pe nu`ce site-uri....

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012

    Imi pare rau domnule Nelu, dar "ami" se scrie cu î din i, si nu sunt specialista in ortografie. Cred ca site-ul este adresat tuturor celor care gasesc placere in a gati, nu neaparat pentru bucatari specialisti. Mai cred ca aceasta varianta de varza a la Cluj e delicioasa, si o s-o incerc chiar astazi!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2012

    Foarte delicios!

    • Fara foto

      nelu (Bucatar) , 21 septembrie 2012

      Ami pare rau dar nu asa se face varza ala"Cluj sunt specialist bucatar dar nu am mai auzit de aceasta retete mai lipsesc inca multe din ea(reteta)

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Foarte bun. Deja salivez.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      ce buna e mancarea din ardeal....un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

35 voturi

Ingrediente

  • 1 kg varza dulce
  • 600g afumatura (costita
  • carnati de casa
  • kaizer)
  • 4 linguri ulei/untura
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • Un sfert cana orez
  • 4 linguri smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Incingeti cuptorul la 190grade. Spalati orezul de mai multe ori si uscati bine. Incingeti uleiul

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Maria Markov (Chef de cuisine)

Imi pare rau domnule Nelu, dar "ami" se scrie cu î din i, si nu sunt specialista in ortografie. Cred ca site-ul este adresat tuturor celor care gasesc placere in a gati, nu neaparat pentru bucatari specialisti. Mai cred ca aceasta varianta de varza a la Cluj e delicioasa, si o s-o incerc chiar astazi!*****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
fasole cu costita afumata