Ingrediente
1 kg varza dulce, 600g afumatura (costita, carnati de casa, kaizer), 4 linguri ulei/untura, 2 cepe, 2 linguri bulion, Un sfert cana orez, 4 linguri smantana
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
35 voturi
Mod de preparare
Se taie carnea si impreuna cu ceapa calita se dau prin masina de tocat sau la robot.
Orezul se opareste, se scurge bine de zeama si se condimenteaza.
Intr-o cratita se pune un strat de varza, toata carnea, tot orezul, doua linguri de smantana, apoi iar un strat de varza si doua linguri de smantana. Se da la cuptor pentru jumatate de ora. Se serveste cu smantana.
nelu (Bucatar) , 21 septembrie 2012
Ami pare rau dar nu asa se face varza ala"Cluj sunt specialist bucatar dar nu am mai auzit de aceasta retete mai lipsesc inca multe din ea(reteta)
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011
Foarte bun. Deja salivez.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011
ce buna e mancarea din ardeal....un deliciu!