Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des).
Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o fac cu varza dulce pentru ca nu imi place foarte tare varza murata in aceasta combinatie.
Se curata varza de primele frunze, se spala apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute apoi se stoarce de excesul de apa si se pune la calit intr-o cratita cu 2-3 lg ulei.Se amesteca din cand in cand.
Orezul se spala in mai multe ape apoi se pne la fiert in apa cu sare. Cand este aproapre fiert se strecoara si se lasa deoparte.
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand devine transparenta, se adauga pasta de ardei, se mai lasa putin apoi se pune carnea tocata. Se amesteca bine si se lasa carnea sa se gateasca pana isi schimba culoarea, condimentand cu sare si piper dupa gust. Se stinge focul si se adauga orezul. Se omogenizeaza bine si se pune si putin cimbru tocat.
Se unge un vas de yena cu ulei si se adauga un strat de varza. Se stropeste cu suc de rosii, se adauga jumatate din carnea tocata, se presara din nou putin suc de rosii, din nou un strat de varza, suc de rosii si restul de carne. Deasupra se pune un ultim stray de varza peste care se toarna si restul de suc de rosii.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 ora. Eventual se poate acoperi vasul pentru o jumatate de ora apoi se indeparteaza.
Se serveste calda cu smantana.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii