autor:

mirela0911

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2017

Ingrediente
1 varza proaspata mare, 1 lgt sare, 2-3 lg ulei, 600 g carne tocata de porc, 1 ceapa, 1 lgt pasta de ardei, 100 g orez, sare, piper dupa gust, 1 crenguta de cimbru uscat, 500 ml suc de rosii (bulion)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o fac cu varza dulce pentru ca nu imi place foarte tare varza murata in aceasta combinatie.

Se curata varza de primele frunze, se spala apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute apoi se stoarce de excesul de apa si se pune la calit intr-o cratita cu 2-3 lg ulei.Se amesteca din cand in cand.

Orezul se spala in mai multe ape apoi se pne la fiert in apa cu sare. Cand este aproapre fiert se strecoara si se lasa deoparte.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand devine transparenta, se adauga pasta de ardei, se mai lasa putin apoi se pune carnea tocata. Se amesteca bine si se lasa carnea sa se gateasca pana isi schimba culoarea, condimentand cu sare si piper dupa gust. Se stinge focul si se adauga orezul. Se omogenizeaza bine si se pune si putin cimbru tocat.

Se unge un vas de yena cu ulei si se adauga un strat de varza. Se stropeste cu suc de rosii, se adauga jumatate din carnea tocata, se presara din nou putin suc de rosii, din nou un strat de varza, suc de rosii si restul de carne. Deasupra se pune un ultim stray de varza peste care se toarna si restul de suc de rosii.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 ora. Eventual se poate acoperi vasul pentru o jumatate de ora apoi se indeparteaza.

Se serveste calda cu smantana.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj (cu varza dulce)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere

Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere

Se spală piepţii de pui şi se taie în două. Se aşază într-o cratiţă cu puţin

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana

Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana

Se spala bine ciupercile si se scurg de apa. Se pun la calit la foc mic intr-o craticioara, in unt,

19 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina , 05 octombrie 2018

    Orezul se adauga peste carnea preparata ☺

  • Fara foto

    Ica , 02 septembrie 2018

    In aceasta reteta,s-a "uitat", orezul.. Cind se Pune??

  • Fara foto

    Daniela , 03 iulie 2018

    Buna idee!

    • Fara foto

      Florina , 09 decembrie 2017

      Acum o fac,cred ca o sa-mi iasa buuuna. Multumim pt reteta!!

    • mirela0911

      mirela0911 (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2017

      Iolanda, sunt convinsa ca iti va placea si in aceasta varianta! Multumesc!

    • mirela0911

      mirela0911 (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2017

      Asa e Mariana, e foarte buna!

    • Fara foto

      Iolanda Grama (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2017

      Nu am facut niciodata cu varza dulce, dar sigur voi incerca si aceasta varianta. Suna foarte bine.

    • Fara foto

      Mariana Mihnea , 29 octombrie 2017

      Aceasta rețetă o fac mereu este foarte bună.....sint din Cluj

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 1 varza proaspata mare
  • 1 lgt sare
  • 2-3 lg ulei
  • 600 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 lgt pasta de ardei
  • 100 g orez
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 crenguta de cimbru uscat
  • 500 ml suc de rosii (bulion)

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate

Alina

Orezul se adauga peste carnea preparata ☺

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de rata cu legume Piept de rata cu legume

Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime, se condimenteaza cu sare si piper si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rotite din vinete umplute Rotite din vinete umplute

Jumatate de ceasca de cus-cus se opareste cu 3/4 ceasca de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Fasole verde cu sos de rosii