Se tine varza in apa ca sa se mai desare si sa fie mai putin acra (cateva ore in apa rece sau 3-5 min in apa in clocot).
Se scurge de apa.
Se caleste varza in ulei, se umple oala cu apa si se lasa sa fiarba pana scade.
Separat se prepara orezul, in orice varianta doriti,eu il calesc in ulei, pana se evapora toata apa ramasa pe el dupa cateva spalari si pana cand tot uleiul este inghitit de orez. Apoi adaug apa sarea knorr-ul (optional) si las sa pe foc pana scade apa. Orezul poate fi preparat si cu o zi inainte.
Intr-o oala speciala pt cuptor, mai adanca, se pun straturi de varza, orez, varza, orez, varza. Peste se mai toarna o cana de apa. Se baga la cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mic-mediu aproximativ 1 ora, pana ce varza de deasupra a capatat o crusta frumoasa.
Poate fi mancat cald sau rece, alaturi de ardei iute murat.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii