Se-ncinge cuptorul la 200gr..
Se taie feliile de bacon in trei si se prajesc, succesiv: baconul, carnaciorii, rondelele de ceapa si feliile de mar, in untura (uleiul) incinsa. Cand s-au rumenit, se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se toaca varza acra, se pune in tigaie, impreuna cu zaharul, si se caleste pana ce incepe sa se inmoaie. Se rastoarna intr-o forma termorezistenta, se pun peste ea carnaciorii, baconul, ceapa si feliile de mar si se adauga vinul (apa) si foile de dafin.
Se da varza la cuptor, circa 30-40 de minute, se condimenteaza cu sare, piper si chimen (eventual), se mai rumeneste 5-10 minute si se serveste imediat, garnisita cu marar verde tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii