autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Varza Bruxelles

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Ingrediente
500 gr varza de Bruxelles, 1 catel de usturoi, 100 gr bacon, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala varza, se taie cotorul si primele frunze.

Se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 min la foc potrivit sau 10 min la oala cu presiune. Cand varza este fiarta, se scurge bine de apa. Intre timp se taie in bucati mici baconul si se caleste in putin ulei. Se adauga la sfarsit catelul de usturoi taiat marunt , dupa care se rastoarna varza peste aceasta compozitie. Se mai lasa pe foc inca 5 min. Se serveste cald si cu maioneza (optional).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza Bruxelles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sufleu din varza de Bruxelles

Sufleu din varza de Bruxelles

Cand clocoteste apa cu sare si zeama de lamaie, se adauga varza congelata pentru 10 minute.Se strecoara,

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive
Varza de Bruxelles calita

Varza de Bruxelles calita

Este foarte simplu de facut, eu procedez in felul urmator, acum, puteti taia varza in doua sau patru

2 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    O reteta delicioasa!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Si mie imi place varza de Bruxelles. Cred ca e reusita reteta ta.O salvez!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    Foarte bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Imi place tare mult varza de Bruxelles,este delicioasa,iar preparatul tau trebuie sa fie grozav...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr varza de Bruxelles
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr bacon
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

O reteta delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de curcan cu mamaliguta(Zepter)