autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Varza Bruxelles

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Ingrediente
500 gr varza de Bruxelles, 1 catel de usturoi, 100 gr bacon, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala varza, se taie cotorul si primele frunze.

Se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 min la foc potrivit sau 10 min la oala cu presiune. Cand varza este fiarta, se scurge bine de apa. Intre timp se taie in bucati mici baconul si se caleste in putin ulei. Se adauga la sfarsit catelul de usturoi taiat marunt , dupa care se rastoarna varza peste aceasta compozitie. Se mai lasa pe foc inca 5 min. Se serveste cald si cu maioneza (optional).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza Bruxelles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina

18 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Sosuri
Varza de bruxelles cu jambon si bacon

Varza de bruxelles cu jambon si bacon

se curata varza de Bruxelles de foitele exterioare, se scoate cotorul cu un cutit ascutit, se spală

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    O reteta delicioasa!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Si mie imi place varza de Bruxelles. Cred ca e reusita reteta ta.O salvez!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    Foarte bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Imi place tare mult varza de Bruxelles,este delicioasa,iar preparatul tau trebuie sa fie grozav...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr varza de Bruxelles
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr bacon
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

O reteta delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cordon Bleu