autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Varza calita cu ciolan crud

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Ingrediente
800 g varza acra tocata, 1 kg ciolan crud (picioare) de porc, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras rosu, 1 legatura marar si patrunjel, 2-3 linguri ketchup, 3 linguri ulei, 1 cub/lingurita concentrat ciuperci/legume, boia dulce si iute, sare, piper, cimbru, foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Puneti carnea la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic cu capac, aproximativ o ora. Daca varza murata este prea acra sau foarte sarata e bine sa o tineti in apa rece 2-3 ore, apoi sa o stoarceti.
Curatati si tocati marunt ceapa, morcovul se feliaza subtire, ardeiul gras (congelat) se taie cubulete mici. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei ceapa, morcovul si ardeiul. Adaugati verdeata tocata, ketchup si concentratul.
Intr-o cratita puneti varza sa fiarba in jumatate din zeama in care fierbe carnea.
Adaugati peste varza legumele din tigaie si restul de zeama de carne. Puneti carnea fiarta pe o farfurie, scoateti toate oasele, portionati-o si puneti-o peste varza. Adaugati restul de verdeata tocata, boia iute si dulce, cimbru, 4-5 foi de dafin, piper si introduceti cratita in cuptorul incalzit pentru 30 de minute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu ciolan crud" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sparanghel

Pui cu sparanghel

Se inlatura partea lemnoasa a sparanghelului (se rupe prin indoirea capetelor inferioare) sau se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu rösti si sos de visine

Piept de pui cu rösti si sos de visine

Pentru inceput preparam rösti , curatan cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cu un cutit sub forma

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Mmm ce miros placut trebuie sa fi fost la tine in casa. As manca si eu o portie cu mamaliguta sau cu piure.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 800 g varza acra tocata
  • 1 kg ciolan crud (picioare) de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 2-3 linguri ketchup
  • 3 linguri ulei
  • 1 cub/lingurita concentrat ciuperci/legume
  • boia dulce si iute
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmm ce miros placut trebuie sa fi fost la tine in casa. As manca si eu o portie cu mamaliguta sau cu piure.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Ciuperci cu pui in sos de vin alb