autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza caramelizata

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Ingrediente
500 gr varza alba proaspata, 500 ml vin alb, 2 linguri chimen, 1legatura marar verde, 2 linguri miere de albine, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Varza se taie fideluta si se pune intr-o cratita, fara ulei, la foc potrivit. Se amesteca constant si se adauga cate putin vin, din 10 in 10 minute pana terminam de pus tot vinul si varza este scazuta. Cu 10’ inainte de a lua varza de pe foc, punem semintele de chimen, mararul tocat, mierea, sare si piper dupa gust. Mai lasam pe foc si amestecam sa nu se arda, inca 10’ dupa care este gata. Se poate servi pur si simplu ca si mancare de post, sau langa fripturi, coaste, carnati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza caramelizata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,

Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,

Reteta se prepara in 3 etape: 1. Pieptul de de pui= se taie aproape pe jumatate, fileul se sareaza

18 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de gasca afumat cu varza caramelizata,

Piept de gasca afumat cu varza caramelizata,

Se pune zaharul intr-o cratita pentru a se carameliza, dupa ce zaharul este aproape topit se adauga,

4 voturi    4 comentarii
25 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Cat de bine arata!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Interesanta reteta. Merita incercata

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr varza alba proaspata
  • 500 ml vin alb
  • 2 linguri chimen
  • 1legatura marar verde
  • 2 linguri miere de albine
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Alexandrina (Chef de cuisine)

Cat de bine arata!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Paella cu legume