autor:

Nadia_Covaceanu

» » Mancaruri cu carne

Varza clujeasca

Autor: Nadia_Covaceanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nadia_Covaceanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 septembrie 2012

Ingrediente
varza acra,orez.carne tocata amestec cu cimbru, sare, piper, ulei pentru calit, smantana din belsug Eu o fac in general di 2 verze acre ,1kg,carne amestec, 2 canute cafea cu orez, 1kg,smantana minim 25 la suta grasime, Nu stiu daca reteta a mai aparut undeva, dar asa se face in familia noastra de zeci de ani

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Varza acra se caleste in ulei,al dente. Orezul se fierbe separat in apa sarata se scurge, se amesteca cu 1,2 linguri smantana. Se caleste carnea cu mirodenii. Se unge fundul unei tavi cu smantana,se pune un rand de varza, unul de carne unul de orez. Peste orez se pune smantana sa-l acopere, peste orez din nou varza. Se poate repeta operatia. Dar totdeauna, peste ultimul strat de varza se pune smantana din belsug. Secretul gustului, consta in smantana GRASA . Se tine la cuptor o jumatate de ora, sau pana ramane putina zeama. Cine o pregateste, trebuie sa uite de calorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza clujeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza clujeasca

Varza clujeasca

Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei 2-3 minute,apoi se adauga carnea macinata

29 voturi    18 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • varza acra,orez.carne tocata amestec cu cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • smantana din belsug Eu o fac in general di 2 verze acre ,1kg,carne amestec
  • 2 canute cafea cu orez
  • 1kg,smantana minim 25 la suta grasime
  • Nu stiu daca reteta a mai aparut undeva
  • dar asa se face in familia noastra de zeci de ani

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Pilaf cu pulpe de pui