autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Varza clujeasca

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2010

Ingrediente
-2 verze mici murate, -4 linguri ulei de porumb, -1 cana de orez, -1/2 kg carne macinata( vita, porc sau amestecata), -1 ceapa mare, -300 gm smantana, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

28 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei 2-3 minute,apoi se adauga carnea macinata si se potiveste de sare si piper.
Se acopera si se inabusa la foc mic 15 minute.
Varza se spala bine si se taie marunt, apoi se caleste in 2 linguri de ulei 5 minute apoi se adauga o cana de apa, se acopere si se lasa sa scada apa, cca 15 minute.
Orezul se spala, se opareste 5 minute ,apoi se fierbe in apa cu o lingurita de sare 10 minute.
Se strecoara , se pune intr-un bol si se adauga carnea cu ceapa si smantana.Se amesteca bine si se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se unge o cratita temorezistenta cu ulei , apoi cu smantana.
Se aseaza un strat de varza, un strat de carne cu orez si smantana,un strat de varza;se acopera cu un strat de varza.
Se da la cuptorul incalzit dinainte la 200 de grade cca 30 de minute, sau pana se rumeneste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza clujeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rostbif-acoperit cu mirodenii

Rostbif-acoperit cu mirodenii

Incalzim cuptorul la faza de gratar cu cuptor impreuna la 250 de grade. Carnea o spal dar daca are

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de mazare cu scarita de porc

Mancarica de mazare cu scarita de porc

Se taie scarita de porc bucati si se pune in tigaie la foc mic aproxinativ 6 - 7 minute. In tigaie,

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Imi place !

  • amic

    amic (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Gasesc expresia "varza clujeasca" foarte corecta. Numai cine a vietuit o vreme in Ardeal poate sa inteleaga frumusetea si corectitudinea acestei expresii. In definitiv, dragi "gustosi", zicem "ciorba ardeleneasca", nu "ciorba ardeleana". Faptul cel mai imbucurator este ca varza asa cum e propusa la gatit de autoare o declar EXCELENTA si independenta de ID-ul ei. Am verificat si asa este. Succes tuturor la preparare si sa va pice bine dupa degustare.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    E foarte buna !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Eu fac varza a la Cluj si cu varza murata si cu varza dulce.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      O bunatate aceasta "Varza a la Cluj"...Mi-ai facut o pofta...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Si eu stiu tot "varza a la Cluj";dar n-are importanta numele;si mama mea face cu varza murata. Eu fac cu varza dulce;o acresc cu zeama de lamiie,si uneori cu suc de rosii. Eu pun si niste felii de cartifi fierti. E o mincare f.buna. Felicitari,Mihaela !

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Foarte buna! Eu de obicei o fac cu varza dulce, dar cred ca e la fel de buna si cu varza murata! Felicitari! Prezentarea e f. faina!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Nici eu n-am făcut niciodată, dar nu e timpul trecut! Oricum iar zice, pare tare gustoasă şi mai uşor de pregătit ca sarmalele.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Ce-mi place denumirea Mihaela ! M-ai facut sa rad... Varza ta a la Cluj e taaaaare buna ! Eu o fac si cu varza proaspata...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Draga Ramona , am uitat sa specific faptul ca se poate face si cu varza dulce.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Nu am incercat niciodata acasa,dar de placut i-mi place!si sper so fac cat de curand.O sa incerc cu varza dulce!Felicitari!

    • Fara foto

      Angy , 22 martie 2010

      Foarte gustoasa varza A LA CLUJ,nu am pus smantana pana acum dar am sa incerc.Votat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Multumesc pentru comentarii. Da, este varza a la Cluj. Draga murigneau, eu o stiu sub acest nume de la bunica mea , care traia in Valea Jiului; apoi mi-a adus aminte de ea regretatul Radu Anton Roman, la emisiunea lui de la ProTv; si el ii spunea tot varza clujeasca. Nu stiu cat e de corect numele din punct de vedere literar. Mentionez ca am pus 2 verze mici, deoarece eu murez varza acasa si nu am butoi pentru verze mai mari, astfel ca pun verze mai micute.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Am auzit mereu de reteta asta,dar nu am mancat niciodata,o sa incerc si eu.

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Reteata e super! Clujeasca inseamna a la Cluj ? Daca da atunci nu era mai bine clujeana ? Intreb si eu...oricum reteta e buna! Felicitari!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Faina reteta ,o incerc sigur,mai ales ca am un cuptor pe lemne care o sa-i deie o aroma fantasica.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte buna! Mi-ai dat o idee minunata!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Ce pacat ,ca am probleme cu cuptorul...stiam de aceasta reteta dar nu am mancat niciodata si demult vroiam s-o testez...dar numai bine ,ca acum cand am reteta s-a stricat cuptorul...oricum o salvez si cand se rezolva pb.trecem la fapte...Felicitari pt reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

28 voturi

Ingrediente

  • -2 verze mici murate
  • -4 linguri ulei de porumb
  • -1 cana de orez
  • -1/2 kg carne macinata( vita
  • porc sau amestecata)
  • -1 ceapa mare
  • -300 gm smantana
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mancare de cartofi cu carne la Multicooker