Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Varza cu carne de pui, la cuptor

Ingrediente

  • 1 varza mare sau 2 mai mici
  • carne de pui (3-4 copanele), dupa preferinte
  • 2-3 carnati afumati
  • 2-3 cepe medii
  • mustar
  • sos de soia
  • bulion
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • apa

Mod de preparare

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei.

Pentru gatit, se toaca varza marunt si se freaca cu sare. Eu dupa acest proces o si storc bine de zeama (nu mai ai asa probleme stomacale dupa consum). Se toaca ceapa si, in tava unsa cu ulei, se adauga varza, ceapa, carnatii taiati felii si piper. Bulionul il dizolv in vreo 200 ml apa si il torn pe deasupra. La urma adaug copanelele, folie de aluminiu si totul merge la cuptor, initial la 200 de grade C, timp de 45-60 minute, apoi, in functie de cuptor si de tava, cobor temperatura la 150- 170 grade C, inca 30 de minute. Scot apoi folia de aluminiu pentru a se rumeni varza si adaug foile de dafin. Se mai lasa la cuptor pana se rumeneste varza atat cat ne dorim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura