Varza cu carne tocata la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Varza cu carne tocata la cuptor

Ingrediente

  • 1,5 kg varza tocata murata la borcan sau o varza acra si 1 morcov ras
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia sau gras rosu
  • 800-850 g carne tocata de porc
  • 2-3 rosii
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 4-5 foi de dafin
  • piper, cimbru, boia, curry, dupa gust

Mod de preparare

Nu e o varza a la Cluj, este mult mai buna pentru ca nu amestec carnea in toata varza, o las intreaga la mijlocul tavii ca sa capete o aroma speciala de friptura.

Puneti varza murata in apa sa se desareze, chiar si cu o seara inainte. Daca nu aveti varza murata tocata la borcan, tocati varza acra si amestecati-o cu un morcov ras.

Stoarceti varza si puneti-o la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt si ardeiul rosu tocat. Dupa cateva minute adaugati rosiile decojite si feliate, putina apa si lasati la foc mic ~15 minute. Puneti totul intr-o tava mai inaltuta, asezati in mijloc toata carnea tocata. Condimentati deasupra cu piper, cimbru, multa boia, curry, foi de dafin, etc. dupa gust.

Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute pana se rumeneste frumos. Cu o lingura de lemn rupeti friptura de carne tocata si distribuiti-o bucati printre varza calita.

Dati din nou tava la cuptor 15-20 minute. Puneti pe farfurii si decorati cu peperoni, verdeata, felii de rosii si frunze de ceapa verde. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise