autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne tocata la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
1,5 kg varza tocata murata la borcan sau o varza acra si 1 morcov ras, 1 ceapa, 1 ardei kapia sau gras rosu, 800-850 g carne tocata de porc, 2-3 rosii, 20 ml ulei, 1 legatura marar + patrunjel, 4-5 foi de dafin, piper, cimbru, boia, curry, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Nu e o varza a la Cluj, este mult mai buna pentru ca nu amestec carnea in toata varza, o las intreaga la mijlocul tavii ca sa capete o aroma speciala de friptura.
Puneti varza murata in apa sa se desareze, chiar si cu o seara inainte. Daca nu aveti varza murata tocata la borcan, tocati varza acra si amestecati-o cu un morcov ras.
Stoarceti varza si puneti-o la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt si ardeiul rosu tocat. Dupa cateva minute adaugati rosiile decojite si feliate, putina apa si lasati la foc mic ~15 minute. Puneti totul intr-o tava mai inaltuta, asezati in mijloc toata carnea tocata. Condimentati deasupra cu piper, cimbru, multa boia, curry, foi de dafin, etc. dupa gust.
Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute pana se rumeneste frumos. Cu o lingura de lemn rupeti friptura de carne tocata si distribuiti-o bucati printre varza calita.
Dati din nou tava la cuptor 15-20 minute. Puneti pe farfurii si decorati cu peperoni, verdeata, felii de rosii si frunze de ceapa verde. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne tocata la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor cu garnitura de fasole galbena

Pui la cuptor cu garnitura de fasole galbena

-Se spala puiul,se aseaza in tava,se unge cu sare si oregano, prin interior si prin exterior.Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

- am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin

36 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg varza tocata murata la borcan sau o varza acra si 1 morcov ras
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia sau gras rosu
  • 800-850 g carne tocata de porc
  • 2-3 rosii
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 4-5 foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • boia
  • curry
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii