autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne tocata la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
1,5 kg varza tocata murata la borcan sau o varza acra si 1 morcov ras, 1 ceapa, 1 ardei kapia sau gras rosu, 800-850 g carne tocata de porc, 2-3 rosii, 20 ml ulei, 1 legatura marar + patrunjel, 4-5 foi de dafin, piper, cimbru, boia, curry, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Nu e o varza a la Cluj, este mult mai buna pentru ca nu amestec carnea in toata varza, o las intreaga la mijlocul tavii ca sa capete o aroma speciala de friptura.
Puneti varza murata in apa sa se desareze, chiar si cu o seara inainte. Daca nu aveti varza murata tocata la borcan, tocati varza acra si amestecati-o cu un morcov ras.
Stoarceti varza si puneti-o la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt si ardeiul rosu tocat. Dupa cateva minute adaugati rosiile decojite si feliate, putina apa si lasati la foc mic ~15 minute. Puneti totul intr-o tava mai inaltuta, asezati in mijloc toata carnea tocata. Condimentati deasupra cu piper, cimbru, multa boia, curry, foi de dafin, etc. dupa gust.
Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute pana se rumeneste frumos. Cu o lingura de lemn rupeti friptura de carne tocata si distribuiti-o bucati printre varza calita.
Dati din nou tava la cuptor 15-20 minute. Puneti pe farfurii si decorati cu peperoni, verdeata, felii de rosii si frunze de ceapa verde. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne tocata la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu ciuperci

Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe

12 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta sarata cu zucchini

Placinta sarata cu zucchini

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam

2 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg varza tocata murata la borcan sau o varza acra si 1 morcov ras
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia sau gras rosu
  • 800-850 g carne tocata de porc
  • 2-3 rosii
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 4-5 foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • boia
  • curry
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Tocana de ardei