Ingrediente
1,5 kg varza tocata murata la borcan sau o varza acra si 1 morcov ras, 1 ceapa, 1 ardei kapia sau gras rosu, 800-850 g carne tocata de porc, 2-3 rosii, 20 ml ulei, 1 legatura marar + patrunjel, 4-5 foi de dafin, piper, cimbru, boia, curry, dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
10 voturi
Mod de preparare
Puneti varza murata in apa sa se desareze, chiar si cu o seara inainte. Daca nu aveti varza murata tocata la borcan, tocati varza acra si amestecati-o cu un morcov ras.
stoarceti varza si puneti-o la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt si ardeiul rosu tocat. Dupa cateva minute adaugati rosiile decojite si feliate, putina apa si lasati la foc mic ~15 minute. Puneti totul intr-o tava mai inaltuta, asezati in mijloc toata carnea tocata. Condimentati deasupra cu piper, cimbru, multa boia, curry, foi de dafin, etc. dupa gust.
Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute pana se rumeneste frumos. Cu o lingura de lemn rupeti friptura de carne tocata si distribuiti-o bucati printre varza calita.
Dati din nou tava la cuptor 15-20 minute. Puneti pe farfurii si decorati cu peperoni, verdeata, felii de rosii si frunze de ceapa verde. Pofta buna.