autor:

anca

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu cartofi

Autor: anca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2009

Ingrediente
1 varza de marime mijlocie, 1 ardei gras rosu, 2 morcovi mari, 100 g slanina afumata, 4 rosii, 500g cartofi, 1 legatura marar, boia dulce, sare, 1 lingurita zahar, 2 linguri otet, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Puneti cartofii la fiert fara sa-i cojiti

Incingeti uleiul si prajiti slanina afumata, taiata in cubulete mici

Adaugati morcovul taiat in rondele si ardeiul gras taiat fidelute

Adaugati varza taiata si ea fidelute ,boiaua ,rosiile,mararul tocat marunt,sarea ,otetul si zaharul

Fierbeti la foc mediu timp de 15 min

Dati varza la cuptor la foc mic 20 min

Intre timp ,cand cartofii sunt gata ,cojitii si asa intregi punetii in varza si mestecati incet

Lasati inca 10 min,si stingeti cuptorul

Se mananca cu sau fara smantana

Pofta buna!E delicioasa!!!

Secret culinar:alegeti cartofi mici ,sunt mai buni!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Caltabosul se lasa in pielita (maț) - trebuie sa fie facut in casa, pentru ca altfel se sfarma,

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Friptura de porc umpluta cu ficatei, cu garnitura de varza dulce si cartofi

Friptura de porc umpluta cu ficatei, cu garnitura de varza dulce si cartofi

Carnea de porc o filetam cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtinem o bucata

3 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    N-am mai mancat varza cu cartofi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      cred ca trebuie sa fie gustoasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Arata bine, ma tenteaza.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      Un deliciu pe cinste

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Interesanta reteta.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 varza de marime mijlocie
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi mari
  • 100 g slanina afumata
  • 4 rosii
  • 500g cartofi
  • 1 legatura marar
  • boia dulce
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui