autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Varza cu costita afumata a la Sic

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 11 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 11 iunie 2008

Ingrediente
- 1 varza (1,5 kg), - 100 g costita afumata, - 200 g bulion (2-3 rosii proaspete), - 2 frunze de dafin, - 20 g chimen, - piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se freca cu sare. Se caleste apoi la foc potrivit putin cate putin pana se inmoaie avand grija sa nu se lege de fundul ceaunului. Se toarna bulionul (sau rosiile taiate felii) si se presara dafinul. Pe masura ce se caleste varza se adauga sare, piper, chimion, dupa gust.
Costita se taie bucati potrivit de mari si se prajeste intr-o tigaie fara a o arde tare.
Intr-o tava se aseaza varza peste care se pun costitele si se acopera cu apa si bulion. Se da cuptorul la foc mare. Se verifica din cand in cand daca are apa suficienta sa fiarba. Se lasa la foc 30-40 de minute in ultimele minute lasadu-se sa scada.
Se serveste cu mamaliga si ardei iute
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu costita afumata a la Sic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sufleu de varza

Sufleu de varza

1. Marul se descojeste, se rade prin razatoarea mare, la fel si morcovii. Se amesteca. Varza se

10 voturi    9 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Cotlete de porc cu felioare de portocale

Cotlete de porc cu felioare de portocale

Mod de preparare: Curatam cartofii ii taiem in bucati mai mari si ii vom pune intr-o tava de yena

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Arata super! Felicitari!

  • Bianca

    Bianca (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Mi-a iesit super bun cu toate ca am modificat reteta un pic!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      un gospodin , 06 februarie 2010

      Care ceapa si cata se taie rondele, daca la ingrediente nu exista ?!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Ce buna este o varza cu afumatura,un adevarat deliciu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      O sa incerc si acaeasta reteta

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Interesanta reteta,cat despre aspect..arata ft bine:)

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Imi place varza cu costita afumata dar 100 gr de costita e prea putin.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Cred ca este o bunatate ...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Si aceasta reteta este buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

      Si eu gatesc ceva asemanator, dar cu varza murata si costita afumata, iarna. Nu pun chimen, insa servim cu smantana si mamaliguta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

      Eu obisnuiesc sa gatesc iarna ceva asemanator, dar cu costita afumata, si nu pun chimen. In farfurie adaugam smantana, mmmmmmmmm!

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

      Nu stiam atat de multe retete cu varza. O sa incerc si eu, arata bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • - 1 varza (1,5 kg)
  • - 100 g costita afumata
  • - 200 g bulion (2-3 rosii proaspete)
  • - 2 frunze de dafin
  • - 20 g chimen
  • - piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Curcan cu gutui

Curcan cu gutui

Pentru cei care cresc sau cumpara curcanul viu se recomanda inainte cu o saptamana sa se faca indoparea

6 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

Arata super! Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci