autor:

mac myra

» » Mancaruri cu carne

Varza cu costita afumata

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2009

Ingrediente
1 varza, 1 kg costita afumata, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardel, 4 linguri suc de rosii, ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Varza se curata de frunzele lovite,murdare se spala si se taie marunt.Se freaca cu sare mare si se da deoparte.Costita se taie si se pune in apa calduta timp de 10,15 minute cat se incalzeste apa.Cand apa clocoteste se adauga costita si se lasa sa fiarba 40 min la foc potrivit.
Daca scade prea tare adaugati apa calduta.Varza se clateste bine de sare in exces si se lasa sa se scurga dupa care se adauga peste costita.
Ceapa se curata si se taie marunt,ardelul se curata si se taie cubulete si morcovul la fel si se adauga peste costita si varza.Dupa cateva clocote se potriveste de sare,piper si se adauga sucul de rosii.Inainte de a pune sare e recomandat sa gustati mai intai.Sa nu fie prea sarata dat fiind ca varza am frecat o cu sare.
Se continua fierberea inca 15 min la foc potrivit.
Serviti cu un ardel iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

25 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine):

    Delicioasa mia iesit si chiar foarte apreciata in casa,atite de buna ca nu am avut timp sa fac nici o fotografie,oricum reteta a iesit cu mare succes.

  • 8 comentarii

  • john , 26 octombrie 2013

    so, cand se adauga costita? fata.....

  • Stefy Nyku , 28 august 2013

    asta voi gati si eu acum pentru sotul meu ibit.

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    Salvata,votata si astazi facuta,sper ca celor din casa sa le placa,miine iti spun rezultatul.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      arata ft bine,eu personal nu adaug in varza morcov,ardei..

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Vezica mea biliară nu suportă afumătura, deaceea eu o pregătesc cu piet de porc proaspăt sau cu berbecuţ. Foarte bună!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      O bunatate...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Arata minunat si mi-ai facut o pofta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 1 varza
  • 1 kg costita afumata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardel
  • 4 linguri suc de rosii
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de mac myra
Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau

14 voturi    7 comentarii
1h
Salate reci
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Pasta se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Intre timp se pregateste sunculita:se taie cubulete

36 voturi    7 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Puiul se curata,se spala.Din usturoi,piper,delikat,sare,dafin si vin se face un bait in care se pune

4 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

john

so, cand se adauga costita? fata.....

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de dovlecei