autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , Budinci, Mancaruri cu carne

Varza de bruxelles cu jambon si bacon

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 04 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 04 martie 2011

Ingrediente
1 kg varză de Bruxelles, 1 ceapa potrivita, un fir de praz, 250 gr jambon degresat taiat cubulete, 200 g bacon taiat fasii, 100 g emmental sau parmezan, 25 g unt, pesmet pentru tapetat vasul pentru gatire, sare, piper, busuioc, patrunjel verde.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

se curata varza de Bruxelles de foitele exterioare, se scoate cotorul cu un cutit ascutit, se spală si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. După ce a fiert 10 min., se pune într-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Se pune la topit untul intr-o tigaie, se caleste nitel ceapa taiata julien si prazul taiat rondele. Se adauga jambonul si baconul, busuiocul,sare, piper si doar se amesteca incet toate ingredientele din cratita, pe foc ! Se tapeteaza un vas de ceramica sau yena cu unt si pesmet, se aseaza un strat de varza, compozitia de jambon si bacon, se presara busuioc, oregano, patrunjel verde si se acopera cu ultimul strat de varza. Se pune deasupra o lingurita de unt, se presara emmentalul sau parmezanul si se pun si cateva fasii de bacon. Se da la cuptor pentru cca 30 de minute. Se poate servi simpla sau ca garnitura sau cu un sos béchamel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de bruxelles cu jambon si bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frittatta de cartofi cu sunca

Frittatta de cartofi cu sunca

Cartofii se curata, spala si se taie rondele subtirele. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, iar

3 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne
Pui in sos de lamaie si mirodenii

Pui in sos de lamaie si mirodenii

Intai pregatim sosul-curatam ardeii de samburi si nervuri taiem bucatele mici si adaugam restul

16 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    armonie de culori si de arome !!!!!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Aromata si apetisanta!***** La fav...

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg varză de Bruxelles
  • 1 ceapa potrivita
  • un fir de praz
  • 250 gr jambon degresat taiat cubulete
  • 200 g bacon taiat fasii
  • 100 g emmental sau parmezan
  • 25 g unt
  • pesmet pentru tapetat vasul pentru gatire
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

armonie de culori si de arome !!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc