autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza de Bruxelles cu smantana

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
750g varză de Bruxelles, 2 linguri unt, 1 pahar smântână, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzele galbene, se spală bine în câteva ape şi se pun la fiert la foc iute, în apă sărată, cam 20min. Se scurg bine de apă, apoi se pun într-o cratiţă în untul înfierbântat, la foc mic. Se acoperă cu capac şi se lasă 10 min, scuturând mereu cratiţa. Se toarnă smântâna şi se mai lasă pe foc câteva minute. Se serveşte fierbinte.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Punem varza de Bruxelles in marinata si o lasam sa stea acolo minim 2 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor

5 voturi    1 comentariu
20 min
Retete vegetariene
Pui la cuptor cu garnitura de fasole galbena

Pui la cuptor cu garnitura de fasole galbena

-Se spala puiul,se aseaza in tava,se unge cu sare si oregano, prin interior si prin exterior.Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ebergenyi Cristina Silvia , 15 noiembrie 2014

    Gut

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Imi place, foarte buna!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Buna reteta, dar eu sadaug si putin marar verde deasupra, e delicioasa.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Suna bine,si mie imi place varza de Bruxel,mai ales ca,garnitura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 750g varză de Bruxelles
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar smântână
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tortilla