autor:

Madalina_Iliuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza de Bruxelles gratinata

Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2014

Ingrediente
600g varza de Bruxelles, 30g unt, 2 linguri faina, 350ml lapte, 230g parmezan sau cascaval, 1/2 lingurita sare, 50g maioneza, 300g piept de curcan sau de pui - optional, bacon taiat in cubulete - optional si cantitatea se pune si ea dupa preferinta, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu baconul.



Se curata verzisoarele de frunzele vestejite daca e cazul si se taie pe jumatate, daca se mai desprind frunze atunci cand taiem varza nu le aruncam si le vom pune in amestecul final. Se umple pe jumatate o cratita mai inalta cu apa si se aduce la fierbere si punem varza taiata si o lasam 2 minute sa clocoteasca sau pana va capata o culoare verde inchis. nu trebuie lasata varza sa fiarba pana se inmoaie. Scurgem de apa si lasam in astepare pana preparam sosul.



Se topeste untul intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine. Tragem tigaia de pe flacara si punem laptele putin cate putin amestecand cu atentie ca sa ca sa nu ramana cocoloase. Punem din nou tigaia pe foc si adaugam cascavalul ras, sarea, piperul si maioneza si amestecam continuu pana cand se topeste cascavalul.



Intr-un vas termorezistent, uns si presarat cu pesmet, punem carnea rumenita, varza scursa si peste ele sosul cu cascaval. punem in cuptorul inchins in prealabil la ~180 grd C si coacem timp de 30-45 minute sau pana se rumeneste frumos. Pentru "extra crusta" mai putem presara cascaval deasupra cu 10 minute inainte de final.



Nu eram mare fan al verzisoarelor de bruxelles pt ca n-am avut ocazaia sa le mananc puse in valoare de o reteta buna, dar dupa asta mi-am propus sa mai incerc si altceva cu ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Stevie cu orez

Stevie cu orez

Stevia curatata de cotoare,spalata in multe ape reci,o pun la oparit intr-un vas cu apa care clocoteste

12 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastai in sos cu usturoi

Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 600g varza de Bruxelles
  • 30g unt
  • 2 linguri faina
  • 350ml lapte
  • 230g parmezan sau cascaval
  • 1/2 lingurita sare
  • 50g maioneza
  • 300g piept de curcan sau de pui - optional
  • bacon taiat in cubulete - optional si cantitatea se pune si ea dupa preferinta
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madalina_Iliuta
Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

In ulei se caleste ceapa taiata si se adauga apoi pipotele si inimile taiate. Cand acestea s-au patruns

5 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cupcakes cu frosting de piure de castane

Cupcakes cu frosting de piure de castane

Briose: Ciocolata se sfarama cat mai marunt in robot si se amesteca cu ingredientele uscate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu dovlecei en papillote Pui cu dovlecei en papillote

Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)