Varza de Bruxelles gratinata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Varza de Bruxelles gratinata

Ingrediente

  • 600g varza de Bruxelles
  • 30g unt
  • 2 linguri faina
  • 350ml lapte
  • 230g parmezan sau cascaval
  • 1/2 lingurita sare
  • 50g maioneza
  • 300g piept de curcan sau de pui - optional
  • bacon taiat in cubulete - optional si cantitatea se pune si ea dupa preferinta
  • piper

Mod de preparare

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu baconul.

Se curata verzisoarele de frunzele vestejite daca e cazul si se taie pe jumatate, daca se mai desprind frunze atunci cand taiem varza nu le aruncam si le vom pune in amestecul final. Se umple pe jumatate o cratita mai inalta cu apa si se aduce la fierbere si punem varza taiata si o lasam 2 minute sa clocoteasca sau pana va capata o culoare verde inchis. nu trebuie lasata varza sa fiarba pana se inmoaie. Scurgem de apa si lasam in astepare pana preparam sosul.

Se topeste untul intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine. Tragem tigaia de pe flacara si punem laptele putin cate putin amestecand cu atentie ca sa ca sa nu ramana cocoloase. Punem din nou tigaia pe foc si adaugam cascavalul ras, sarea, piperul si maioneza si amestecam continuu pana cand se topeste cascavalul.

Intr-un vas termorezistent, uns si presarat cu pesmet, punem carnea rumenita, varza scursa si peste ele sosul cu cascaval. punem in cuptorul inchins in prealabil la ~180 grd C si coacem timp de 30-45 minute sau pana se rumeneste frumos. Pentru "extra crusta" mai putem presara cascaval deasupra cu 10 minute inainte de final.

Nu eram mare fan al verzisoarelor de bruxelles pt ca n-am avut ocazaia sa le mananc puse in valoare de o reteta buna, dar dupa asta mi-am propus sa mai incerc si altceva cu ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise