Varza de Bruxelles gratinata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Varza de Bruxelles gratinata

Ingrediente

  • 600g varza de Bruxelles
  • 30g unt
  • 2 linguri faina
  • 350ml lapte
  • 230g parmezan sau cascaval
  • 1/2 lingurita sare
  • 50g maioneza
  • 300g piept de curcan sau de pui - optional
  • bacon taiat in cubulete - optional si cantitatea se pune si ea dupa preferinta
  • piper

Mod de preparare

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu baconul.

Se curata verzisoarele de frunzele vestejite daca e cazul si se taie pe jumatate, daca se mai desprind frunze atunci cand taiem varza nu le aruncam si le vom pune in amestecul final. Se umple pe jumatate o cratita mai inalta cu apa si se aduce la fierbere si punem varza taiata si o lasam 2 minute sa clocoteasca sau pana va capata o culoare verde inchis. nu trebuie lasata varza sa fiarba pana se inmoaie. Scurgem de apa si lasam in astepare pana preparam sosul.

Se topeste untul intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine. Tragem tigaia de pe flacara si punem laptele putin cate putin amestecand cu atentie ca sa ca sa nu ramana cocoloase. Punem din nou tigaia pe foc si adaugam cascavalul ras, sarea, piperul si maioneza si amestecam continuu pana cand se topeste cascavalul.

Intr-un vas termorezistent, uns si presarat cu pesmet, punem carnea rumenita, varza scursa si peste ele sosul cu cascaval. punem in cuptorul inchins in prealabil la ~180 grd C si coacem timp de 30-45 minute sau pana se rumeneste frumos. Pentru "extra crusta" mai putem presara cascaval deasupra cu 10 minute inainte de final.

Nu eram mare fan al verzisoarelor de bruxelles pt ca n-am avut ocazaia sa le mananc puse in valoare de o reteta buna, dar dupa asta mi-am propus sa mai incerc si altceva cu ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise