autor:

Madalina_Iliuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza de Bruxelles gratinata

Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2014

Ingrediente
600g varza de Bruxelles, 30g unt, 2 linguri faina, 350ml lapte, 230g parmezan sau cascaval, 1/2 lingurita sare, 50g maioneza, 300g piept de curcan sau de pui - optional, bacon taiat in cubulete - optional si cantitatea se pune si ea dupa preferinta, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu baconul.



Se curata verzisoarele de frunzele vestejite daca e cazul si se taie pe jumatate, daca se mai desprind frunze atunci cand taiem varza nu le aruncam si le vom pune in amestecul final. Se umple pe jumatate o cratita mai inalta cu apa si se aduce la fierbere si punem varza taiata si o lasam 2 minute sa clocoteasca sau pana va capata o culoare verde inchis. nu trebuie lasata varza sa fiarba pana se inmoaie. Scurgem de apa si lasam in astepare pana preparam sosul.



Se topeste untul intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine. Tragem tigaia de pe flacara si punem laptele putin cate putin amestecand cu atentie ca sa ca sa nu ramana cocoloase. Punem din nou tigaia pe foc si adaugam cascavalul ras, sarea, piperul si maioneza si amestecam continuu pana cand se topeste cascavalul.



Intr-un vas termorezistent, uns si presarat cu pesmet, punem carnea rumenita, varza scursa si peste ele sosul cu cascaval. punem in cuptorul inchins in prealabil la ~180 grd C si coacem timp de 30-45 minute sau pana se rumeneste frumos. Pentru "extra crusta" mai putem presara cascaval deasupra cu 10 minute inainte de final.



Nu eram mare fan al verzisoarelor de bruxelles pt ca n-am avut ocazaia sa le mananc puse in valoare de o reteta buna, dar dupa asta mi-am propus sa mai incerc si altceva cu ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARE CU MAZARE

MANCARE CU MAZARE

Se caleste ceapa taiata rondele pana capata o culoare aurie, adaugam bulionul, apa, dam intr-un clocot

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crema de dovleac

Crema de dovleac

Punem intr-o olicica(cu presiune) toate legumele curatate spalate si taiate in bucatele mici(morcovii

12 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 600g varza de Bruxelles
  • 30g unt
  • 2 linguri faina
  • 350ml lapte
  • 230g parmezan sau cascaval
  • 1/2 lingurita sare
  • 50g maioneza
  • 300g piept de curcan sau de pui - optional
  • bacon taiat in cubulete - optional si cantitatea se pune si ea dupa preferinta
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madalina_Iliuta
Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

In ulei se caleste ceapa taiata si se adauga apoi pipotele si inimile taiate. Cand acestea s-au patruns

5 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cupcakes cu frosting de piure de castane

Cupcakes cu frosting de piure de castane

Briose: Ciocolata se sfarama cat mai marunt in robot si se amesteca cu ingredientele uscate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Dovlecel pane/Castraveti pane