autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VARZA DE BRUXELLES GRATINATA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
500 g. varza de Bruxelles,, 2 linguri faina ,, 2 linguri de unt,, 500 ml. de lapte,, 5 linguri de smantana,, 300 g. cascaval ras sau branza,, pesmet,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se fierbe varza de Bruxelles .
2.Separat se prepara un sos. Intr-o oala se pune laptele la incalzit si se dizolva faina si untul, amestecandu-se. Inainte de a fierbe se adauga smantana si sarea. Se lasa pe foc pana da in clocot.
3.Verzele de Bruxelles se rostogolesc prin pesmet.
4. Intr-un vas de Jena , tapetat cu unt, se aseaza intr-un strat verzele de Bruxelles , se presara pesmet printre ele, se acopera cu sosul ,se rade cascaval deasupra si se gratineaza la cuptor, la foc mic aproximativ 20 minute, pana se rumeneste deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "VARZA DE BRUXELLES GRATINATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de Bruxelles gratinata

Varza de Bruxelles gratinata

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole galbena

Mancare de fasole galbena

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei pana devine aurie. Se desface fasolea, se scurge

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Imi plac la nebunie aceste verzisoare...

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

    Da. ai dreptate.Si mie imi place sotata, dar , cateodata, retetele trebuie diversificate, altfel intervine monotonia.Varza de Bruxelles gratinata poate fi consumata ca atare sau cu carne:rasol, pane,gratar sau chiar tocanita.

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Sunt o mare mancatoare de varza de Bruxelles,poate fiindca parintii mei a cutivat-o in gradina noastra in ultimii 15 ani.In mod deosebit , o prefer sotata sau in componenta salatelor.Voi incerca si aceasta reteta .Mi se pare usoara si gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g. varza de Bruxelles,
  • 2 linguri faina ,
  • 2 linguri de unt,
  • 500 ml. de lapte,
  • 5 linguri de smantana,
  • 300 g. cascaval ras sau branza,
  • pesmet,
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bile de orez la Doubletta