autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VARZA DE BRUXELLES GRATINATA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
500 g. varza de Bruxelles,, 2 linguri faina ,, 2 linguri de unt,, 500 ml. de lapte,, 5 linguri de smantana,, 300 g. cascaval ras sau branza,, pesmet,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se fierbe varza de Bruxelles .
2.Separat se prepara un sos. Intr-o oala se pune laptele la incalzit si se dizolva faina si untul, amestecandu-se. Inainte de a fierbe se adauga smantana si sarea. Se lasa pe foc pana da in clocot.
3.Verzele de Bruxelles se rostogolesc prin pesmet.
4. Intr-un vas de Jena , tapetat cu unt, se aseaza intr-un strat verzele de Bruxelles , se presara pesmet printre ele, se acopera cu sosul ,se rade cascaval deasupra si se gratineaza la cuptor, la foc mic aproximativ 20 minute, pana se rumeneste deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "VARZA DE BRUXELLES GRATINATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de Bruxelles gratinata

Varza de Bruxelles gratinata

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu legume la cuptor

Dovlecei cu legume la cuptor

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Imi plac la nebunie aceste verzisoare...

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

    Da. ai dreptate.Si mie imi place sotata, dar , cateodata, retetele trebuie diversificate, altfel intervine monotonia.Varza de Bruxelles gratinata poate fi consumata ca atare sau cu carne:rasol, pane,gratar sau chiar tocanita.

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Sunt o mare mancatoare de varza de Bruxelles,poate fiindca parintii mei a cutivat-o in gradina noastra in ultimii 15 ani.In mod deosebit , o prefer sotata sau in componenta salatelor.Voi incerca si aceasta reteta .Mi se pare usoara si gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g. varza de Bruxelles,
  • 2 linguri faina ,
  • 2 linguri de unt,
  • 500 ml. de lapte,
  • 5 linguri de smantana,
  • 300 g. cascaval ras sau branza,
  • pesmet,
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Iahnie de fasole alba cu pui