Varza se curăţă şi se taie fideluţă. Se freacă cu puţină sare. Carnea se spală, se usucă în prosop curat, se taie cubuleţe mai mărişoare şi se căleşte un pic într-o cratiţă de tuci emailată. Se adaugă varza stoarsă de zeamă, se amestecă uşor până punem toată varza. Se lasă să se călească bine, se adaugă roşiile, opărite, decojite şi tăiate cubuleţe, ardeiul iute tocat, câteva boabe de piper, foaia de dafin, mărarul, sare dacă mai este nevoie (varza a fost frecată cu sare) şi se dă la cuptor până ce scade bine şi varza este făcută. Dacă vi se pare că nu este destul de bine făcută mai adăugaţi un pic de apă şi o mai lăsaţi la cuptor până scade bine şi este frumos rumenită. Dacă vă place mai zemoasă,mai puneţi apă şi nu o lăsaţi să scadă prea mult. Dacă vă place o seviţi cu un ardei iute.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii