autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Varza dulce calita

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
1kg piept sau spată de porc (cu puţină grăsime), 1 varză dulce de 1,5 - 2 kg, 1 ardei iute roşu, 6 roşii, 1 lingură ulei, 1 legătură de mărar, sare, piper boabe, o foaie de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Varza se curăţă şi se taie fideluţă. Se freacă cu puţină sare. Carnea se spală, se usucă în prosop curat, se taie cubuleţe mai mărişoare şi se căleşte un pic într-o cratiţă de tuci emailată. Se adaugă varza stoarsă de zeamă, se amestecă uşor până punem toată varza. Se lasă să se călească bine, se adaugă roşiile, opărite, decojite şi tăiate cubuleţe, ardeiul iute tocat, câteva boabe de piper, foaia de dafin, mărarul, sare dacă mai este nevoie (varza a fost frecată cu sare) şi se dă la cuptor până ce scade bine şi varza este făcută. Dacă vi se pare că nu este destul de bine făcută mai adăugaţi un pic de apă şi o mai lăsaţi la cuptor până scade bine şi este frumos rumenită. Dacă vă place mai zemoasă,mai puneţi apă şi nu o lăsaţi să scadă prea mult. Dacă vă place o seviţi cu un ardei iute.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce calita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza dulce calita (de post)

Varza dulce calita (de post)

Varza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit Indepartam foile exterioare

5 voturi    4 comentarii
50 min
Retete de post
Varza dulce calita cu carne de porc

Varza dulce calita cu carne de porc

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca subtire la taiteii. Daca nu

61 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Delicios si cu o mamaliguta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Bun,bun,rau de tot,mmmmmm nu mai am voie.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Bun,bun,rau de tot,mmmmmm nu mai am voie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Bun,bun,rau de tot,mmmmmm nu mai am voie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Bun,bun,rau de tot,mmmmmm nu mai am voie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1kg piept sau spată de porc (cu puţină grăsime)
  • 1 varză dulce de 1,5 - 2 kg
  • 1 ardei iute roşu
  • 6 roşii
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper boabe
  • o foaie de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Delicios si cu o mamaliguta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tochitura din organe, cu sos