autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Varza dulce calita

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
1kg piept sau spată de porc (cu puţină grăsime), 1 varză dulce de 1,5 - 2 kg, 1 ardei iute roşu, 6 roşii, 1 lingură ulei, 1 legătură de mărar, sare, piper boabe, o foaie de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Varza se curăţă şi se taie fideluţă. Se freacă cu puţină sare. Carnea se spală, se usucă în prosop curat, se taie cubuleţe mai mărişoare şi se căleşte un pic într-o cratiţă de tuci emailată. Se adaugă varza stoarsă de zeamă, se amestecă uşor până punem toată varza. Se lasă să se călească bine, se adaugă roşiile, opărite, decojite şi tăiate cubuleţe, ardeiul iute tocat, câteva boabe de piper, foaia de dafin, mărarul, sare dacă mai este nevoie (varza a fost frecată cu sare) şi se dă la cuptor până ce scade bine şi varza este făcută. Dacă vi se pare că nu este destul de bine făcută mai adăugaţi un pic de apă şi o mai lăsaţi la cuptor până scade bine şi este frumos rumenită. Dacă vă place mai zemoasă,mai puneţi apă şi nu o lăsaţi să scadă prea mult. Dacă vă place o seviţi cu un ardei iute.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce calita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza dulce calita cu carne de porc

Varza dulce calita cu carne de porc

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca subtire la taiteii. Daca nu

60 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Varza dulce calita (de post)

Varza dulce calita (de post)

Varza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit Indepartam foile exterioare

1 vot    4 comentarii
50 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Delicios si cu o mamaliguta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Bun,bun,rau de tot,mmmmmm nu mai am voie.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Bun,bun,rau de tot,mmmmmm nu mai am voie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Bun,bun,rau de tot,mmmmmm nu mai am voie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Bun,bun,rau de tot,mmmmmm nu mai am voie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1kg piept sau spată de porc (cu puţină grăsime)
  • 1 varză dulce de 1,5 - 2 kg
  • 1 ardei iute roşu
  • 6 roşii
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper boabe
  • o foaie de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Delicios si cu o mamaliguta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancarica bucovineana de pui