autor:

Marianne_Scarlat

» » Mancaruri cu carne

Varza dulce cu piept de porc

Autor: Marianne_Scarlat (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marianne_Scarlat (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iunie 2016

Ingrediente
o varză de mărime medie, 500-600 gr piept de porc, o conserva de 400 gr roșii in bulion, un pahar suc de corcodușe (fierte și pasate), 2-3 foi de dafin, câteva boabe de piper, o linguriță salată de ardei iute de la borcan, o legătură de mărar, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe un blat de lucru. După ce a fost tocată, varza se freacă cu sare(eu am pus o linguriță de sare grunjoasă) și se lasă pe blatul de lucru să se înmoaie.

Între timp se pregătește pieptul de porc. Se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie, se porționează după dorință și se pune la călit cu 1/2 pahar de apă într-o cratiță în care vom pregăti varza. (eu am o crațiță de tuci emailată cu care mă impac foarte bine)

Când carnea e frumos rumenită adăugăm și varza pe care o stoarcem de zeama pe care a lăsat-o. O amestecăm cu bucățile de piept ușor, până punem toată varza. Se lasă la călit cam 15 minute, timp în care amestecăm mereu în cratiță.

Punem în varză foile de dafin, piperul, salata de ardei, roșiile în bulion și sucul de corcodușe. Amestecăm totul bine și o lăsăm să dea câteva clocote. Apoi se bagă în cuptorul incins la 180 de grade cam o oră. Între timp mai verificăm dacă are zeamă suficientă. După o oră adăugăm și mărarul tocat, amestecăm bine și mai lăsăm varza la cuptor 1/2 oră ca să se rumenească frumos.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu piept de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza dulce cu piept de porc

Varza dulce cu piept de porc

Varza dulce se toaca mai mare, se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se

12 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Se spala bine ardeii si se scot cotoarele cu seminte.Cotoarele se pastreaza avand rol de \"capac\".Carnea

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o varză de mărime medie
  • 500-600 gr piept de porc
  • o conserva de 400 gr roșii in bulion
  • un pahar suc de corcodușe (fierte și pasate)
  • 2-3 foi de dafin
  • câteva boabe de piper
  • o linguriță salată de ardei iute de la borcan
  • o legătură de mărar
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Marianne_Scarlat
Ardei umpluți cu orez și legume - de post

Ardei umpluți cu orez și legume - de post

Pentru că suntem în postul Sfintei Maria, mâncărurile din această perioadă vor fi de post așa

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de post
Supă cremă de brocoli- de post

Supă cremă de brocoli- de post

Încălziți uleiul într-o oală mare (a mea are 4l). Adăugați ceapa și 1/2 liguriță de sare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piftie de porc