autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza dulce cu piept de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 august 2009

Ingrediente
1 varza dulce de aproximativ 1 kg, 600 g piept de porc crud feliat, 3-4 rosii, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 1 morcov, 1 mana de frunze de spanac, telina, patrunjel, marar, 50 g ketchup, 2-3 frunze de dafin, 50 ml ulei, sare, piper, paprika, cimbru, 1 cub/lingurita concentrat costita afumata

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Varza dulce se toaca mai mare, se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se inmoaie.
Intr-un ceaun sau vas de tuci se pune ceapa tocata la calit in ulei, morcovii feliati si varza, iar dupa cateva minute adaugati rosiile taiate cubulete, ardeiul gras, spanacul si verdeata tocate marunt, ketchup. Adaugati un pahar de apa si lasati la fiert la foc mic pana se inmoaie bine varza, avand grija sa nu scada de tot zeama, aproximativ 30 minute
Condimentati cu sare, piper, paprika, cimbru, concentratul, adaugati frunzele de dafin si mai dati cateva clocote.
Pana fierbe varza, condimentati feliile de piept de porc cu piper, paprika, cimbru si faceti-le la gratar 15-20 de minute. (vezi video)
Asezati pe farfurii feliile de carne cu garnitura de varza dulce. Decorati cu feliute de ardei rosi si cate o frunza de marar sau patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu piept de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu piept de porc

Varza dulce cu piept de porc

Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de praz cu masline

Mancarica de praz cu masline

Am curatat ceapa ,am taiat rondele si am pus-o intr-o oala teflon impreuna cu inimile,sare si piper

2 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • prisecaru monica

    prisecaru monica (Chef de cuisine) , 28 august 2010

    reteta foarte gustoasa !eu nu sunt obisnuita sa pun cimbru in varza dar sotului meu ai place tare mult asa ca am incercat reteta ta si a mers de minune!mersi pt sugestie!sunt inca incepatoare in bucatarie!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Multumesc de aprecieri si de sfaturi.

    • Fara foto

      Guybrush (Bucatar) , 17 noiembrie 2009

      Cubul ala concentrat poate sa lipseasca . Un sfat . O parte din morcov il dai prin razatoarea fina si il calesti inaintea cepei . Peste ceapa pui in timp ce se caleste putin piper si cand e aproape gata adaugi ardeiul gras. Rosiile se pun ultimile. In felul asta aromele se pastreaza distinct. Inca un sfat ... niscaiva boabe de piper alb in timpul fiertului .

    • Fara foto

      Adrian , 06 octombrie 2009

      Arata apetisant. Felicitari !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Multumesc. Ma bucur ca iti place.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Apetisanta

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Am incercat si cu carnati proaspeti. Este delicioasa.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Apetisanta...imi vine sa mananc si farfuria..Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Cat e de imbietoare mancarea ta, Doina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 varza dulce de aproximativ 1 kg
  • 600 g piept de porc crud feliat
  • 3-4 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 mana de frunze de spanac
  • telina
  • patrunjel
  • marar
  • 50 g ketchup
  • 2-3 frunze de dafin
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • 1 cub/lingurita concentrat costita afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

prisecaru monica (Chef de cuisine)

reteta foarte gustoasa !eu nu sunt obisnuita sa pun cimbru in varza dar sotului meu ai place tare mult asa ca am incercat reteta ta si a mers de minune!mersi pt sugestie!sunt inca incepatoare in bucatarie!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Dovlecei rotunzi umpluti