autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza dulce cu pulpa de porc la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Ingrediente
1 varza dulce de aproximativ 2 kg, 1 kg pulpa de porc, 1 ceapa, 2 morcovi, 4-5 rosii, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 2 cuburi concentrat costita afumata, 100 ml bulion/ketchup, 30 ml ulei, sare, piper, paprika, curry, cimbru, 2 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Se taie varza patratele, (vezi video)se pudreaza cu o lingurita de sare, apoi se framanta putin cu mainile, se clateste cu apa rece, se stoarce si se pune la calit impreuna cu verdeata tocata si concentratul, 20 minute, in 10 ml ulei.
In restul de ulei prajiti pe ambele parti pulpa de porc feliata mai gros (aproximativ 2 cm). Intr-o tava mai adanca puneti felii de morcov, ceapa tocata, jumatate din varza calita, un strat de felii de carne, condimentati, acoperiti cu varza, felii de rosii, turnati bulionul, 300-400 ml apa si dati la cuptor, la foc mic, 45 minute pana se rumeneste frumos.
Garnisiti cu verdeata, felii de ardei si de morcovi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi

Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi

1. Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent, aseaza ceapa verde tocata si 4 linguri

11 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Se curata prazul,se toaca si se undeste, se adauga apoi morcovul ras,pastarnacul tocat cubulete si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Apetisanta. Imi lasa gura apa

    • Fara foto

      Sidy , 11 martie 2010

      O bunatate de mancare, asa cum face Doina de obicei ! Minunat, imi place mult.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata minunat!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Apetisanta!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Arata foarte bine si cred ca este tare delicioasa.............votat si copiat.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Ce bine arata.....trebuie sa fie tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 varza dulce de aproximativ 2 kg
  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 2 cuburi concentrat costita afumata
  • 100 ml bulion/ketchup
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • paprika
  • curry
  • cimbru
  • 2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciorba de perisoare