autor:

cristina i.

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza dulce cu smantana

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
2 kg de varza dulce,2 cepe, linguri de faina,ulei,250 ml smantana,1 legatura de marar verde,sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa curatata si spalata se toaca si se caleste in ulei incins,se adauga faina, se amesteca bine,se stinge cu putina apa calda.Se lasa sa fiarba inabusit.
Varza se curata,se taie cubulete,se adauga in sosul de ceapa si se lasa pe foc sa fiarba bine, se pune sare dupa gust,se adauga cate putina apa doar atunci cand este nevoie.
Cand este gata se pune smantana si mararul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu sos de rosii si smantana

Varza dulce cu sos de rosii si smantana

Dau pe robot varza si ceapa.Calesc in ulei,adaug morcovul feliat,condimentez. Cand scade sucul propriu,

16 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Merita incercata !

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Da este un rantas,se face in mai multe regiuni ale tarii,nu doar in Ardeal.Asa facea bunica mea varza,de aceea am scris reteta sub forma asta.Este mult mai indicat sa se adauge apa odata cu ceapa in uleiul neincins,apoi se pune faina si nu se mai prajesc ci se fierb.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Acea faina, va face ficatul praf,doar mancam bio, nu?As putea sa spun ca este un rantas,asa se mananca in Ardeal.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de varza dulce,2 cepe, linguri de faina,ulei,250 ml smantana,1 legatura de marar verde,sare.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Curcan la cuptor