Varza Dulce cu Vita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Varza Dulce cu Vita

Ingrediente

  • 2 verze de marime medie
  • 2 rosii mari (sau 3 mai mici)
  • 10 cubulete de sunca afumata
  • 250 grame de ceafa de vita
  • 2-3 linguri de margarina (sau unt, sau ulei)
  • 250 grame de pasta de tomate diluata putin cu apa
  • sare, piper (praf si boabe), boia iute (chilli), o frunza de dafin

Mod de preparare

1-Se toaca cele 2 verze si se freaca cu putina sare pentru a se mai inmuia. Intre timp se taie bucati de marime medie cele 2 rosii, iar se aseaza pe fundul cratitei in care vom face varza, se vor aseza bucatile de sunca afumata.

2-Se pune oala pe foc pentru a se cali putin sunca, se adauga si margarina si imediat ce s-a topit se adauga varza.

3-Se caleste bine varza si se adauga si rosiile taiate bucatele impreuna cu sarea, piperul, boia si frunza de dafin.

4-Cat lasam sa se mai caleasca varza impreuna cu acestea, carnea taiata bucatele se fierbe cat sa se mai inmoaie putin si apoi se pune la calit intr-o tigaie. dupa ce s-a rumenit foarte putin, carnea se pune peste varza si se adauga si pasta de tomate diluata cu putina apa. Varza trebuie sa fie destul de zemoasa ca atunci cand va fi data la cuptor sa aiba de unde sa scada.

5-Lasam 5 minute pe foc varza impreuna cu pasta de tomate si carnea, dupa care o dam la cuptor timp de 30-40 minute, pana ce mai scade putin, dar nu foarte mult, ea trebuie sa aiba si zeama.

6-Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise