autor:

Georgiana Nicolae

» » Mancaruri cu carne

Varza Dulce cu Vita

Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
2 verze de marime medie, 2 rosii mari (sau 3 mai mici), 10 cubulete de sunca afumata, 250 grame de ceafa de vita, 2-3 linguri de margarina (sau unt, sau ulei), 250 grame de pasta de tomate diluata putin cu apa, sare, piper (praf si boabe), boia iute (chilli), o frunza de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

1-Se toaca cele 2 verze si se freaca cu putina sare pentru a se mai inmuia. Intre timp se taie bucati de marime medie cele 2 rosii, iar se aseaza pe fundul cratitei in care vom face varza, se vor aseza bucatile de sunca afumata.
2-Se pune oala pe foc pentru a se cali putin sunca, se adauga si margarina si imediat ce s-a topit se adauga varza.
3-Se caleste bine varza si se adauga si rosiile taiate bucatele impreuna cu sarea, piperul, boia si frunza de dafin.
4-Cat lasam sa se mai caleasca varza impreuna cu acestea, carnea taiata bucatele se fierbe cat sa se mai inmoaie putin si apoi se pune la calit intr-o tigaie. dupa ce s-a rumenit foarte putin, carnea se pune peste varza si se adauga si pasta de tomate diluata cu putina apa. Varza trebuie sa fie destul de zemoasa ca atunci cand va fi data la cuptor sa aiba de unde sa scada.
5-Lasam 5 minute pe foc varza impreuna cu pasta de tomate si carnea, dupa care o dam la cuptor timp de 30-40 minute, pana ce mai scade putin, dar nu foarte mult, ea trebuie sa aiba si zeama.
6-Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza Dulce cu Vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa de porc la cuptor

Ceafa de porc la cuptor

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase. Ceapa verde o curata,

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Iepure in frisca

Iepure in frisca

Iepurele il taiem proportional si se coace in tigaie pina se rumeneste. Aparte se coace ceapa

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • maddy

    maddy (Chef de cuisine):

    dar apa nu pui deloc?eu un pic am pus ca sa am zeama la ea.oricum delicioasa.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Sunt sigura ca a iesit un deliciu.

  • Georgiana Nicolae

    Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    eu nu am pus apa...decat pasta de tomate pe care am diluat-o cu apa....in rest si-a lasat ea destula zeama!:)

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 2 verze de marime medie
  • 2 rosii mari (sau 3 mai mici)
  • 10 cubulete de sunca afumata
  • 250 grame de ceafa de vita
  • 2-3 linguri de margarina (sau unt
  • sau ulei)
  • 250 grame de pasta de tomate diluata putin cu apa
  • sare
  • piper (praf si boabe)
  • boia iute (chilli)
  • o frunza de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Nicolae
Chec mega pufos:)

Chec mega pufos:)

1-Se separa albusurile de galbenusuri. 2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana

26 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Orez cu Sos Alb Delicios

Orez cu Sos Alb Delicios

Orez 1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul. 2-Peste orezul calit se

22 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancarica de Vinete "Spicy"

Mancarica de Vinete "Spicy"

1-Vinetele se taie cubulete si se oparesc in apa cu sare. In apa in care se oparesc vinetele, se

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Sunt sigura ca a iesit un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
SNITELE DIN PIEPT DE PUI