autor:

Georgiana Nicolae

» » Mancaruri cu carne

Varza Dulce cu Vita

Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
2 verze de marime medie, 2 rosii mari (sau 3 mai mici), 10 cubulete de sunca afumata, 250 grame de ceafa de vita, 2-3 linguri de margarina (sau unt, sau ulei), 250 grame de pasta de tomate diluata putin cu apa, sare, piper (praf si boabe), boia iute (chilli), o frunza de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

1-Se toaca cele 2 verze si se freaca cu putina sare pentru a se mai inmuia. Intre timp se taie bucati de marime medie cele 2 rosii, iar se aseaza pe fundul cratitei in care vom face varza, se vor aseza bucatile de sunca afumata.
2-Se pune oala pe foc pentru a se cali putin sunca, se adauga si margarina si imediat ce s-a topit se adauga varza.
3-Se caleste bine varza si se adauga si rosiile taiate bucatele impreuna cu sarea, piperul, boia si frunza de dafin.
4-Cat lasam sa se mai caleasca varza impreuna cu acestea, carnea taiata bucatele se fierbe cat sa se mai inmoaie putin si apoi se pune la calit intr-o tigaie. dupa ce s-a rumenit foarte putin, carnea se pune peste varza si se adauga si pasta de tomate diluata cu putina apa. Varza trebuie sa fie destul de zemoasa ca atunci cand va fi data la cuptor sa aiba de unde sa scada.
5-Lasam 5 minute pe foc varza impreuna cu pasta de tomate si carnea, dupa care o dam la cuptor timp de 30-40 minute, pana ce mai scade putin, dar nu foarte mult, ea trebuie sa aiba si zeama.
6-Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza Dulce cu Vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • maddy

    maddy (Chef de cuisine):

    dar apa nu pui deloc?eu un pic am pus ca sa am zeama la ea.oricum delicioasa.

  • 2 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Sunt sigura ca a iesit un deliciu.

  • Georgiana Nicolae

    Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    eu nu am pus apa...decat pasta de tomate pe care am diluat-o cu apa....in rest si-a lasat ea destula zeama!:)

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 2 verze de marime medie
  • 2 rosii mari (sau 3 mai mici)
  • 10 cubulete de sunca afumata
  • 250 grame de ceafa de vita
  • 2-3 linguri de margarina (sau unt
  • sau ulei)
  • 250 grame de pasta de tomate diluata putin cu apa
  • sare
  • piper (praf si boabe)
  • boia iute (chilli)
  • o frunza de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Nicolae
Chec mega pufos:)

Chec mega pufos:)

1-Se separa albusurile de galbenusuri. 2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana

29 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Orez cu Sos Alb Delicios

Orez cu Sos Alb Delicios

Orez 1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul. 2-Peste orezul calit se

22 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancarica de Vinete "Spicy"

Mancarica de Vinete "Spicy"

1-Vinetele se taie cubulete si se oparesc in apa cu sare. In apa in care se oparesc vinetele, se

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Sunt sigura ca a iesit un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole boabe