Taiem verzele fideluta, saram si apoi framantam bine cu ajutorul mainilor pana cand varza se inmoaie. Asezam varza astfel taiata intr-o cratita mai inalta si adaugam cimbrul, mararul taiat marunt,boiaua,ceapa taiata marunt,ardeiul gras taiat cubulete mai mari si condimentam cu piper macinat.Stropim cu putin ulei ,adaugam bulionul( pe care l-am diluat cu apa-cam jumatate de cana) si ardeiul iute pe care il crestam pe verticala in doua.Amestecam bine cu miscari stanga /dreapta ale cratitei..Dam la cuptor avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga/dreapta(daca in acest timp scade lichidul din cratita mai putem adauga apa).Dupa circa 30min. adaugam vinul si lasam in continuare la cuptor pana cand varza este bine facuta iar deasupra a prin o crusta frumoasa.
Facem o mamaliguta si alaturi de un ardei iute va invit la masa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii