Ingrediente
o varza mijlocie, 2 morcovi, 200 g costita afumata, 200 g smintina, 200 ml lapte, 4 oua, 2 linguri pesmet, o lingura faina alba, 1-2 cuburi Knorr Legume - se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, 2 cubulete unt de masa, oregano, sare, piper, marar tocat, cascaval ras
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
11 voturi
Mod de preparare
Varza se taie fideluta si se pune la oparit in apa cu sare pentru citeva minute, apoi se scurge si se lasa la racit.
Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mica.
Se face un sos alb dintr-un cub de unt, o lingura faina si un cub Knorr legume si se da deoparte la racit.
Costita se taie fisii, se rumeneste si se scoate pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime.
Toate ingredientele se amesteca intr-un vas mare, se adauga ouale si smintina, se presara o lingura de pesmet si se condimenteaza cu sare, piper si oregano (dupa gust). Se adauga mararul, iar intreaga compozitie se pune intr-o tava termorezistenta unsa cu untul ramas si tapetata cu pesmet (o lingura).
Deasupra se presara cascaval ras.
Se da la cuptor pina se rumeneste.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
Mmm ce bine arata!! Parca si miroase.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
O bunatate...
michela , 26 septembrie 2009
e f.buna!am facut-o si eu!