Se spala varza cu apa rece si se pune la scurs. Daca este prea sarata sau prea acra se lasa mai mult in apa. Varza bine stoarsa se taie in fasii subtiri si scurte.
Intr-o cratita se pune untura de porc. Cand este incinsa se pune ceapa taiata marunt. Cand ceapa si-a schimbat aspectul, umplem cratita cu varza taiata si se amesteca bine. Se va cali cam 10 minute. O cana de 200 ml apa calduta o va ajuta sa nu se afume. Cat ea fierbe, se scoate coaja de pe rosii. Rosiile se toaca marunt. Se aseaza intr-o tigaie mai mare si se fierb cu dafin, cimbru si piper. Daca va place, se poate imbunatati gustul cu o lingurita de legume uscate. Se fierbe sosul pana se ingroasa. Cand varza este fiarta, se amesteca cu sosul de rosii si se mai dau cateva clocote pentru amestecarea aromelor.
Se serveste cu paine sau mamaliguta si neaparat cu ardei iuti.
Gatesc varza in acest fel, deoarece mancarea asta se poate reincalzi fara sa isi schimbe gustul. Intr-o zi pun alaturi carne de porc la gratar, iar in alta zi ptrajesc carnati.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii