varza murata pentru consum imediat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-2 kg varza
  • sare
  • marar
  • cimbru
  • apa.

Mod de preparare

Se ia un borcan mare de 5-10 litri,dupa nevoile familiei,

se toaca varza ,se umple borcanul aproape pana sus cu varza,se pune apa la fiert in functie de marimea borcanului se adauga sare dupa gust.Peste varza din borcan se pun cateva crengute de cimbru si marar si se toarna apa fierninte peste varza.Se acopera cu tifon si se lasa 2-3 zile la caldura (vara se poate pune la soare).Din cand in cand se gusta controland acreala dorita.Se poate folosi ca atare servita cu ulei langa friptura,iar zeama este o veritabila sursa de vitamina C.Se poate gatii din ea varza calita sau alte mancaruri cu varza acra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise