Se ia un borcan mare de 5-10 litri,dupa nevoile familiei,
se toaca varza ,se umple borcanul aproape pana sus cu varza,se pune apa la fiert in functie de marimea borcanului se adauga sare dupa gust.Peste varza din borcan se pun cateva crengute de cimbru si marar si se toarna apa fierninte peste varza.Se acopera cu tifon si se lasa 2-3 zile la caldura (vara se poate pune la soare).Din cand in cand se gusta controland acreala dorita.Se poate folosi ca atare servita cu ulei langa friptura,iar zeama este o veritabila sursa de vitamina C.Se poate gatii din ea varza calita sau alte mancaruri cu varza acra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii