autor:

Suzana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza rosie dulce cu mere

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
1 varza rosie de 1 kg (daca e mai mare, recalculati cantitatile ca sa respectati proportiile), 1/2 kg mere, 4-5 tulpini de telina verde, 2 cepe rosii, 1 legatura de marar verde, 5 linguri de ulei de masline, 1 lingura mare de zahar brun, 4 ardei grasi rosii sau verzi, sau sos de ardei, 1/2 sau 1 lamaie (depinde de marime si de gust) sau 1-2 linguri de otet de mere, 1 ardei iute, optional, 1 capatana anghinare, optional., cimbru, 2 foi de dafin, 2 lingurite rase de sare marina.

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele si se lasa la scurs.

In oala in care va fierbe mancarea, se pune uleiul de masline, ceapa tocata fin, telina taiata in felii subtiri, ardeii (spalati inclusiv in interior si la care li s-au scos smaburii si cotoarele) taiati fideluta, cimbrul si praful de sare, si se lasa toate la calit cateva minute pana devin moi si lucioase, avand grija sa le amestecam din cand in cand ca sa nu se arda. Se stinge cu o cana de apa calda, apoi se adauga varza taiata fideluta si foile de dafin.



Taiem anghinarele pe lateral in acelasi stil ca si varza si le adaugam peste compozitia din oala. Lasam sa fiarba sub capac si intre timp ne ocupam de mere, pe care le curatam, le spalam si le taiem felii subtiri. Punem merele taiate peste varza si adaugam zaharul brun. Daca mai trebuie, completam cu inca o cana de apa calda pe parcurs. Spre sfarsit, punem mararul tocat si zeama de lamaie sau otetul. Eu am fiert totul la foc mic cam 2 1/2 - 3 ore, dar depinde de situatie. Cand e gata, se lasa la odihna 15-30 de minute cu capacul pus si apoi se serveste in farfurii, simpla sau cu smantana dulce adaugata. Chiar daca nu are un aspect festiv, este deosebit de gustoasa, aromata si cu siguranta va place intregii familii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza rosie dulce cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spetzofai

Spetzofai

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 varza rosie de 1 kg (daca e mai mare
  • recalculati cantitatile ca sa respectati proportiile)
  • 1/2 kg mere
  • 4-5 tulpini de telina verde
  • 2 cepe rosii
  • 1 legatura de marar verde
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura mare de zahar brun
  • 4 ardei grasi rosii sau verzi
  • sau sos de ardei
  • 1/2 sau 1 lamaie (depinde de marime si de gust) sau 1-2 linguri de otet de mere
  • 1 ardei iute
  • optional
  • 1 capatana anghinare
  • optional.
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite rase de sare marina.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Vinete pane