Se curata si se spala legumele si se lasa la scurs.
In oala in care va fierbe mancarea, se pune uleiul de masline, ceapa tocata fin, telina taiata in felii subtiri, ardeii (spalati inclusiv in interior si la care li s-au scos smaburii si cotoarele) taiati fideluta, cimbrul si praful de sare, si se lasa toate la calit cateva minute pana devin moi si lucioase, avand grija sa le amestecam din cand in cand ca sa nu se arda. Se stinge cu o cana de apa calda, apoi se adauga varza taiata fideluta si foile de dafin.
Taiem anghinarele pe lateral in acelasi stil ca si varza si le adaugam peste compozitia din oala. Lasam sa fiarba sub capac si intre timp ne ocupam de mere, pe care le curatam, le spalam si le taiem felii subtiri. Punem merele taiate peste varza si adaugam zaharul brun. Daca mai trebuie, completam cu inca o cana de apa calda pe parcurs. Spre sfarsit, punem mararul tocat si zeama de lamaie sau otetul. Eu am fiert totul la foc mic cam 2 1/2 - 3 ore, dar depinde de situatie. Cand e gata, se lasa la odihna 15-30 de minute cu capacul pus si apoi se serveste in farfurii, simpla sau cu smantana dulce adaugata. Chiar daca nu are un aspect festiv, este deosebit de gustoasa, aromata si cu siguranta va place intregii familii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii