autor:

flori de piatra

» » Conserve si muraturi

Varza rosie pentru iarna

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
2-3 kg varza rosie,, 1 plic picant fix de la Dr Oetker, , 1,75 l apa, , 0,3 l otet, , 150 g zahar, , 2 linguri de sare grunjoasa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Se toaca varza fideluta si se freaca cu sarea grunjoasa. Se lasa cca 30 min. pana se mai inmoaie. Se pregateste compozitia de picant - fix conform instructiunilor dupa pachet. Se indeasa foarte bine varza in borcanele curate, peste care se pune compozitia dulce acrisoara , fierbinte. Se inchid borcanele si se tin la temperatura camerei pana a doua zi, apoi se da la rece pana la servire. Se serveste ca salata iarna la orice fel de friptura cu garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza rosie pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Caisele spalate, curatate de samburi se pun intro cratita incapatoare, se adauga zaharul respectand

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Ingredientele sint pentru un borcan de 800 gr. Castravetii se aseaza in borcan cu feliile de morcov,

2 voturi    3 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2012

    Buna idee mi-ai dat ! Multumesc mult !

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2011

    varza rosie consumata in conserva sau salata proaspata are un gust deosebit si vitamine foarte multe! bravo!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Imi place salata de varza rosie foarte mult,iar reteta ta este delicioasa...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Ce bine arata si ce buna este!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Interesanta reteta. Nu am facut niciodata. Mai e timp sa inerc. Multumesc

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • 2-3 kg varza rosie,
  • 1 plic picant fix de la Dr Oetker
  • 1,75 l apa
  • 0,3 l otet
  • 150 g zahar
  • 2 linguri de sare grunjoasa.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

17 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Buna idee mi-ai dat ! Multumesc mult !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de zmeura