autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Varza tocata murata la borcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru un borcan de 5 litri:, 4 verze potrivite, 4 morcovi, 1 legatura frunze de telina, marar, patrunjel, 8-10 foi de dafin, 20-25 frunze de visin, 1 lingura cimbru uscat, 1 lingurita piper macinat, 5-6 linguri de sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

64 voturi

Mod de preparare

Se taie verzele in sferturi, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea de varza. (vezi video)

Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mai mare. Amestecati varza cu morcovii intr-un vas mai mare, adaugati sarea, verdeata tocata si condimentele si frecati putin cu mainile. Indesati foarte bine varza in borcan, apasand cu pumnul, pana iese zeama deasupra. Lasati borcanul descoperit pana a doua zi, pentru ca incepe sa fermenteze, apoi acoperiti varza cu frunzele de visin bine spalate si puneti capacul, nu prea strans, sau acoperiti cu celofan, pentru ca mai fermenteaza. Dupa 3-4 zile puneti borcanul la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza tocata murata la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti umpluti cu branza ,marinati

Ardei iuti umpluti cu branza ,marinati

Se spala ardeii apoi le taiem cotorul ca un capac si scoatem semintele si nervurile. Intr-un bol

7 voturi    5 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Maqdus (specific arab)

Maqdus (specific arab)

Vinetelor li se taie codita, se spala, se fierb asa: intr-o cratita mare(cam 8-10l) se pune apa cam

10 voturi    7 comentarii
100h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena , 05 decembrie 2017

    Imi plac foarte mult retetele .

  • Fara foto

    diana , 25 mai 2017

    dar nu se adauga apa? in caz afirmativ cat? multumesc

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Apreciez mult retetele tale! Si varza asta este o minunatie! Merci

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Ce frumoasa este cu morcov si ce gustoasa cu frunze de visin, imi place tare mult si eu pun frunze de visin.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Multumesc si eu pentru aprecieri.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      bunaaa!va fi reteta mea preferata!multumesc pentru retetele d-voastra !

    • Fara foto

      Cely , 01 noiembrie 2009

      Este foarte buna dar si foare sanatoasa salatade varza. Cu putin ulei, merge foarte bine la o fasolica.Noi adaugam putin ulei si o ceapa cruda uneori cand servim.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Mai pun si eu varza murata la borcan vara.Imi place ca se mureaza mai repede,dar nu pun verdeata si nici morcov.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

64 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 5 litri:
  • 4 verze potrivite
  • 4 morcovi
  • 1 legatura frunze de telina
  • marar
  • patrunjel
  • 8-10 foi de dafin
  • 20-25 frunze de visin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 5-6 linguri de sare mare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Elena

Imi plac foarte mult retetele .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati pentru iarna