Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
Morcovi 2 kg, Ceapa 1/2 kg, Patrunjel radacini 1/2 kg, Telina 1/2 kg, Gogosari 5 buc, Patrunjel verde 4 legaturi, Telina verde 2 legaturi, Sare 1/2 kg

Dificultate: Redusa Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare

Se trec toate prin masina de tocat, se amesteca bine si se lasa 24 ore.
Se scurge zeama si se baga la cuptor in mai multe transe pina se usuca bine. Pulberea rezultata se pastreaza in cutii cu capac si inlocuieste (natural si fara E-uri!) toate aiurelile din comert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de taietei

Supa de taietei

Intr-un castron pui oul, putina sare si 3 linguri de faina. Amesteci bine la inceput cu lingura,

8 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Se oparesc rosiile (cand coaja a crapat este semn ca rosia este buna de preparat). Se decojesc si

2 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    OCTAVIAN (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Tocmai ca sa nu se arda se baga la cuptor in mai multe transe ( adica se mai scoate, se amesteca, apoi se baga din nou). Si cuptorul e la foc mic... Am o matusa inteleapta care prepara verdeturile pentru iarna (vremuri grele, zice ea) altfel: Le toaca marunt, le intinde la umbra pe o coala de hartie (nu ziar, ca are plumb - am zis eu ca e inteleapta ). Le tot mosmondeste si le rasfira pina se usuca de le poti fuma in lulea (tot vorba inteleptei). Apoi le pune in saculeti de pinza si are marar, patrunjel, telina, leustean, etc. la indemina in vremuri grele...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Numai ca trebuie sa fie uscate bine (nearse) ca sa nu mucegaiasca,

Dificultate

Redusa

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • Morcovi 2 kg
  • Ceapa 1/2 kg
  • Patrunjel radacini 1/2 kg
  • Telina 1/2 kg
  • Gogosari 5 buc
  • Patrunjel verde 4 legaturi
  • Telina verde 2 legaturi
  • Sare 1/2 kg

Raporteaza reteta

OCTAVIAN (Chef de cuisine)

Tocmai ca sa nu se arda se baga la cuptor in mai multe transe ( adica se mai scoate, se amesteca, apoi se baga din nou). Si cuptorul e la foc mic... Am o matusa inteleapta care prepara verdeturile pentru iarna (vremuri grele, zice ea) altfel: Le toaca marunt, le intinde la umbra pe o coala de hartie (nu ziar, ca are plumb - am zis eu ca e inteleapta ). Le tot mosmondeste si le rasfira pina se usuca de le poti fuma in lulea (tot vorba inteleptei). Apoi le pune in saculeti de pinza si are marar, patrunjel, telina, leustean, etc. la indemina in vremuri grele...

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa Thai cu lapte de cocos