Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
Morcovi 2 kg, Ceapa 1/2 kg, Patrunjel radacini 1/2 kg, Telina 1/2 kg, Gogosari 5 buc, Patrunjel verde 4 legaturi, Telina verde 2 legaturi, Sare 1/2 kg

Dificultate: Redusa Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare

Se trec toate prin masina de tocat, se amesteca bine si se lasa 24 ore.
Se scurge zeama si se baga la cuptor in mai multe transe pina se usuca bine. Pulberea rezultata se pastreaza in cutii cu capac si inlocuieste (natural si fara E-uri!) toate aiurelile din comert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Vegeta de casa

Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se

3 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Retete vegetariene
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    OCTAVIAN (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Tocmai ca sa nu se arda se baga la cuptor in mai multe transe ( adica se mai scoate, se amesteca, apoi se baga din nou). Si cuptorul e la foc mic... Am o matusa inteleapta care prepara verdeturile pentru iarna (vremuri grele, zice ea) altfel: Le toaca marunt, le intinde la umbra pe o coala de hartie (nu ziar, ca are plumb - am zis eu ca e inteleapta ). Le tot mosmondeste si le rasfira pina se usuca de le poti fuma in lulea (tot vorba inteleptei). Apoi le pune in saculeti de pinza si are marar, patrunjel, telina, leustean, etc. la indemina in vremuri grele...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Numai ca trebuie sa fie uscate bine (nearse) ca sa nu mucegaiasca,

Dificultate

Redusa

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • Morcovi 2 kg
  • Ceapa 1/2 kg
  • Patrunjel radacini 1/2 kg
  • Telina 1/2 kg
  • Gogosari 5 buc
  • Patrunjel verde 4 legaturi
  • Telina verde 2 legaturi
  • Sare 1/2 kg

Raporteaza reteta

OCTAVIAN (Chef de cuisine)

Tocmai ca sa nu se arda se baga la cuptor in mai multe transe ( adica se mai scoate, se amesteca, apoi se baga din nou). Si cuptorul e la foc mic... Am o matusa inteleapta care prepara verdeturile pentru iarna (vremuri grele, zice ea) altfel: Le toaca marunt, le intinde la umbra pe o coala de hartie (nu ziar, ca are plumb - am zis eu ca e inteleapta ). Le tot mosmondeste si le rasfira pina se usuca de le poti fuma in lulea (tot vorba inteleptei). Apoi le pune in saculeti de pinza si are marar, patrunjel, telina, leustean, etc. la indemina in vremuri grele...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de dovleac Supa-crema de dovleac

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. Fiindca

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac cu mar Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Bors moldovenesc cu fasole, ca la mama acasa (de post)