autor:

murigneau

» » Conserve si muraturi

Vegeta de casa

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
morcovi, telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ardei, ardei iute, ceapa, sare extra-fina, piper, frunze telina, frunze patrunjel, frunze leustean, frunze de tarhon

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare


Pentru a obtine o vegeta de casa puteti utilza metoda de uscare naturala (care necesita mai mult timp), folositi un uscator de legume-fructe sau cuptorul cu microunde daca are functia pentru deshidratare.

Morcovii, telina, patrunjelul, ardeiul, ardeiul iute si ceapa se curata si se dau pe razatoarea mica.

Legumele se aseaza la uscat fiecare pe o tava separat in uscator (cuptor).

Frunzelele se taie marunt si se introduc si ele la uscat. Atentie fiecare au un timp de uscare (deshidratare) propriu.

Dupa uscare cand realizati amestecul alegeti proportia dorita de legume in functie de gustul dominant pe care doriti sa-l dati preparatului.Legumele uscate selectionate se amesteca omogenizand continutul. Adaugati sare extra-fina si piper dupa gust. In final le macinati intr-o rasnita pentru a rezulta un praf asemanator cu Vegeta din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Vegeta de casa

Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Retete vegetariene
Dulceata de castane

Dulceata de castane

Se curata castanele de coaja și se fierb, insa fara sa se sfarame castanele. Într-o cratiță,

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    eu pun sare mare peste toate legumele si le las sa se patrunda 3 zile(amestec din cand in cand)Asez compozitia in borcane de 400g

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Nu am facut niciodata, dar e o idee buna de luat in seama.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Super reteta!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    si eu prepar vegeta si este foarte buna pt iarna!

    • Fara foto

      Liliana (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Foarte interesanta retata pentru vegeta.Are tot ce este mai bun si mai sanatos si lipsesc doar acei intensificatori de aroma.Felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • morcovi
  • telina
  • radacina de patrunjel
  • radacina de pastarnac
  • ardei
  • ardei iute
  • ceapa
  • sare extra-fina
  • piper
  • frunze telina
  • frunze patrunjel
  • frunze leustean
  • frunze de tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Nu am facut niciodata, dar e o idee buna de luat in seama.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Pasta de gogosari cu rosii