Vegeta de casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • morcovi
  • telina
  • radacina de patrunjel
  • radacina de pastarnac
  • ardei
  • ardei iute
  • ceapa
  • sare extra-fina
  • piper
  • frunze telina
  • frunze patrunjel
  • frunze leustean
  • frunze de tarhon

Mod de preparare

Pentru a obtine o vegeta de casa puteti utilza metoda de uscare naturala (care necesita mai mult timp), folositi un uscator de legume-fructe sau cuptorul cu microunde daca are functia pentru deshidratare.
Morcovii, telina, patrunjelul, ardeiul, ardeiul iute si ceapa se curata si se dau pe razatoarea mica.
Legumele se aseaza la uscat fiecare pe o tava separat in uscator (cuptor).
Frunzelele se taie marunt si se introduc si ele la uscat. Atentie fiecare au un timp de uscare (deshidratare) propriu.
Dupa uscare cand realizati amestecul alegeti proportia dorita de legume in functie de gustul dominant pe care doriti sa-l dati preparatului.Legumele uscate selectionate se amesteca omogenizand continutul. Adaugati sare extra-fina si piper dupa gust. In final le macinati intr-o rasnita pentru a rezulta un praf asemanator cu Vegeta din comert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise