VERZISOARE DE BRUXELLES CU BACON

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1.400 grame varza de bruxelles
  • 2.100 grame bacon
  • 3.30 ml ulei masline
  • 4.1 ardei iute
  • 5.1/2 lamaie
  • 6.sare,piper,chimen dupa gust

Mod de preparare

sfat:va recomand sa folositi varza de bruxelles necongelata,preparatul iese mai bun,cea congelata in timpul calirii se sfarama si sa nu depasiti cantitatea de ulei de masline.

-varza de bruxelles se curata,se spala, se pune la fiert in apa rece cu putina sare, iar dupa ce este fiarta se pune la scurs intr-o strecuratoare;

-baconul se taie in felii subtiri, apoi 2/3 din cantitate se taie bucatele mici(cubulete) si se pun la calit in tigaie cu ulei de masline;

-cind baconul este rumenit, se adauga piperul si chimenul ,apoi varza fiarta si se amesteca foarte usor lasindu-se la calit cca 5-6 minute;

-amestecul din tigaie se stropeste cu zeama de lamaie, se adauga citeve feliute de ardei iute(dupa gustul fiecaruia, dar in asa fel incit preparatul sa nu fie prea picant), si se mai lasa pe foc pina cind sosul din tigaie este absorbit;

-restul de bacon se poate folosi la ornat cind puneti preparatul in farfurie, deasemenea putindu-se presara si putin chimen deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise