Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in apa putina calduta (luata din cantitatea de 10 litri) in asa fel incat sa iasa un sirop.
Intr-o damigeana de sticla se pune amestecul de zahar si drojdie, restul de apa, se adauga macesele care au fost zdrobite anterior si lamaia taiata felii subtiri.
Aceasta compozitie se lasa la fermentat timp de 3 saptamani, timp in care, in fiecare zi se va amesteca continutul, prin rotirea damigenei.
damigeana nu se astupa cu dopul ci, deasupra se pune un tifon care se leaga de gura damigenei cu un elastic sau o ata.
Dupa expirarea celor 3 saptamani, in ultima zi damigeana nu se mai agita, iar cu un furtun se trage usor lichidul in alta damigeana, punandu-se la gura acesteia un tifon in straturi, la mijloc cu vata, pentru a filtra impuritatile.
Dupa o zi se scoate usor lichidul si se pune in sticle de 1 litru (recomandat de sticla), se pune o pastila de zaharina in fiecare sticla, se astupa bine si se da la rece.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii