autor:

Ilie Mara

» » Aperitive

Vinete

Autor: Ilie Mara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ilie Mara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2009

Ingrediente
Doua vinete mari, doi cartofi mari, sapte cepe potrivit de mari, 1/2 kg rosii, 1/2 kg carne porc, ulei 1/4 l, sare, supco, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi 3/3cm. si se prajeste in ulei pina devine rumena. Se scoate afara si se pune intr-un vas rezistent la foc. In uleiul ramas se prajesc cartofii taiati feliute pina incep a se rumeni. Se scot afara si se pun peste carne. Sase cepe se taie in cuburi mari, se calesc in acelasi ulei pina devin sticloase. Se scot si se pun peste carne si cartofi. Se calesc vinetele, care au fost taiate in cuburi mari. Cind acestea se inmoaie putin, se scot si se pun in vasul cu carnea, cartofii si ceapa. In uleiul ramas se pune ceapa ramasa, taiata foarte marunt, se caleste, se adauga apoi rosiile taiate. Se prajesc impreuna citeva minute dupa care se adauga supco, piper si doua cani de apa. Cind toata compozitia clocoteste din nou, se ia si se toarna peste ingredientele precedente. Se da la cuptor, la foc potrivit timp de o ora. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete speciala

Salata de vinete speciala

Se pun toate ingredientele intr-un bol, se amesteca bine, este bine de adaugat in vanata 1-2 catei

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Budinca de vinete

Budinca de vinete

Se spală legumele şi se lasă la scurs. Vinetele se taie pe lateral în felii de 1 cm grosime

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Doua vinete mari
  • doi cartofi mari
  • sapte cepe potrivit de mari
  • 1/2 kg rosii
  • 1/2 kg carne porc
  • ulei 1/4 l
  • sare
  • supco
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Ilie Mara
Cartofi cu spinari de pui

Cartofi cu spinari de pui

Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera

5 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piftele cu cascaval la cuptor.

Piftele cu cascaval la cuptor.

Se prepara materialul pentru piftele in modul traditional cunoscut, folosindu-se ingredientele de

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Briose cu dovlecei si cherry galbene