autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete coapte cu Mozzarella

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici (circa 650 g), , sare, , 3 cepe potrivite (circa 300 g), , 1 catel de usturoi, , 400 g rosii, , 1 legatura patrunjel, , 1/2 legatura menta proaspata, , 20 g seminte de pin, , 4 linguri ulei de masline, , 1 lingura capere, , 100 ml vin alb, , 125 g Mozzarella.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala vinetele si se curata, lasand din loc in loc cate o fasie de coaja (lata de 1 cm pe lung, ca un model in dungi). In fiecare vanata se taie - pe lung, pe una din parti - o fanta adanca (ca un buzunar). Se inmoaie vinetele in apa rece sarata si se lasa sa se patrunda circa 20 de minute, dupa care se lasa sa se scurga bine si se storc usor, prin presare. Ceapa se toaca ceva mai mare, usturoiul se taie marunt, iar rosiile oparite se curata de pielita si se taie bucatele. Se toaca menta si patrunjelul verde si se prajesc semintele de pin - intr-o tigaie - fara ulei -, pana ce se rumenesc. Se incing doua linguri de ulei si se caleste ceapa, pana devine sticloasa. Se adauga usturoiul, se caleste si el putin, apoi rosiile, caperele si verdeata si se mai lasa circa 4 minute pe foc sa fiarba incet. Se unge o forma de budinca cu uleiul ramas si se aseaza in ea vinetele cu fanta (buzunarul) in sus. Se dau la cuptorul incins la 170° si se coc aproximativ 15 minute, pana ce se pot desface fantele (prin apasare). Se umplu vinetele cu legumele calite, iar ce ramane se presara peste ele si se mai coc circa 35 de minute. Mozzarella bine scursa se taie cubulete si se presara peste vinete cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete coapte cu Mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUFLEU DE CONOPIDA

SUFLEU DE CONOPIDA

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi gratinati la cuptor

Cartofi gratinati la cuptor

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la prajit cateva minute, cat sa se inmoaie, nu sa

23 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici (circa 650 g)
  • sare
  • 3 cepe potrivite (circa 300 g)
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 20 g seminte de pin
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura capere
  • 100 ml vin alb
  • 125 g Mozzarella.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Dovlecei cu legume