autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete coapte cu Mozzarella

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici (circa 650 g), , sare, , 3 cepe potrivite (circa 300 g), , 1 catel de usturoi, , 400 g rosii, , 1 legatura patrunjel, , 1/2 legatura menta proaspata, , 20 g seminte de pin, , 4 linguri ulei de masline, , 1 lingura capere, , 100 ml vin alb, , 125 g Mozzarella.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala vinetele si se curata, lasand din loc in loc cate o fasie de coaja (lata de 1 cm pe lung, ca un model in dungi). In fiecare vanata se taie - pe lung, pe una din parti - o fanta adanca (ca un buzunar). Se inmoaie vinetele in apa rece sarata si se lasa sa se patrunda circa 20 de minute, dupa care se lasa sa se scurga bine si se storc usor, prin presare. Ceapa se toaca ceva mai mare, usturoiul se taie marunt, iar rosiile oparite se curata de pielita si se taie bucatele. Se toaca menta si patrunjelul verde si se prajesc semintele de pin - intr-o tigaie - fara ulei -, pana ce se rumenesc. Se incing doua linguri de ulei si se caleste ceapa, pana devine sticloasa. Se adauga usturoiul, se caleste si el putin, apoi rosiile, caperele si verdeata si se mai lasa circa 4 minute pe foc sa fiarba incet. Se unge o forma de budinca cu uleiul ramas si se aseaza in ea vinetele cu fanta (buzunarul) in sus. Se dau la cuptorul incins la 170° si se coc aproximativ 15 minute, pana ce se pot desface fantele (prin apasare). Se umplu vinetele cu legumele calite, iar ce ramane se presara peste ele si se mai coc circa 35 de minute. Mozzarella bine scursa se taie cubulete si se presara peste vinete cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete coapte cu Mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec aperitiv multicolor

Chec aperitiv multicolor

Intr-adevar acest chec este un aperitiv gustos, avand in compozitie o multime de ingrediente care-i

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Cartofii ii spala si le radem coaja. Ii taiem cuburi mai mari. iIi punem intr-o oala cu apa la

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici (circa 650 g)
  • sare
  • 3 cepe potrivite (circa 300 g)
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 20 g seminte de pin
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura capere
  • 100 ml vin alb
  • 125 g Mozzarella.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Legume cu carne