autor:

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Vinete cu gogoşari

Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 2 kg vinete, 4 kg gogoşari, 0,25 l ulei, 1 l oţet, 2 l apă, 1 lingură cu vârf sare, 3 linguri rase cu zahăr, 25 boabe piper, 5 foi dafin, câte un căţel de usturoi pentru fiecare borcan.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare:
Vinetele spălate se taie rondele de 7-8 mm (o jumătate de deget), se prăjesc în ulei şi se pun la scurs în şervet. Gogoşarii se spală şi se taie în felii subţiri de 3-5 mm (un sfert de deget). Oţetul cu apa, sarea, zahărul , piperul şi foile de dafin se fierbe şi se opăresc gogoşarii.
Se pune în borcane alternând un strat de gogoşari cu un strat de vinete. Se umplu borcanele se completează cu zeamă şi se pune un căţel de usturoi. Borcanele se sterilizează la cuptor circa 20 minute.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu gogoşari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult

20 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Imi place tot ce este picant ...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 kg vinete
  • 4 kg gogoşari
  • 0,25 l ulei
  • 1 l oţet
  • 2 l apă
  • 1 lingură cu vârf sare
  • 3 linguri rase cu zahăr
  • 25 boabe piper
  • 5 foi dafin
  • câte un căţel de usturoi pentru fiecare borcan.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place tot ce este picant ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba de fasole