autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Vinete cu gogoşari

Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 2 kg vinete, 4 kg gogoşari, 0,25 l ulei, 1 l oţet, 2 l apă, 1 lingură cu vârf sare, 3 linguri rase cu zahăr, 25 boabe piper, 5 foi dafin, câte un căţel de usturoi pentru fiecare borcan.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare:
Vinetele spălate se taie rondele de 7-8 mm (o jumătate de deget), se prăjesc în ulei şi se pun la scurs în şervet. Gogoşarii se spală şi se taie în felii subţiri de 3-5 mm (un sfert de deget). Oţetul cu apa, sarea, zahărul , piperul şi foile de dafin se fierbe şi se opăresc gogoşarii.
Se pune în borcane alternând un strat de gogoşari cu un strat de vinete. Se umplu borcanele se completează cu zeamă şi se pune un căţel de usturoi. Borcanele se sterilizează la cuptor circa 20 minute.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu gogoşari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult

18 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Prajitura cu ciocolata in 10 minute (de post)

Prajitura cu ciocolata in 10 minute (de post)

Nuca se da putin la cuptor si stafidele se hidrateaza in esente. O parte din nuca se macina si restul

43 voturi    14 comentarii
10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Imi place tot ce este picant ...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 kg vinete
  • 4 kg gogoşari
  • 0,25 l ulei
  • 1 l oţet
  • 2 l apă
  • 1 lingură cu vârf sare
  • 3 linguri rase cu zahăr
  • 25 boabe piper
  • 5 foi dafin
  • câte un căţel de usturoi pentru fiecare borcan.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place tot ce este picant ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciorba de fasole verde