autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Vinete cu gogoşari

Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 2 kg vinete, 4 kg gogoşari, 0,25 l ulei, 1 l oţet, 2 l apă, 1 lingură cu vârf sare, 3 linguri rase cu zahăr, 25 boabe piper, 5 foi dafin, câte un căţel de usturoi pentru fiecare borcan.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare:
Vinetele spălate se taie rondele de 7-8 mm (o jumătate de deget), se prăjesc în ulei şi se pun la scurs în şervet. Gogoşarii se spală şi se taie în felii subţiri de 3-5 mm (un sfert de deget). Oţetul cu apa, sarea, zahărul , piperul şi foile de dafin se fierbe şi se opăresc gogoşarii.
Se pune în borcane alternând un strat de gogoşari cu un strat de vinete. Se umplu borcanele se completează cu zeamă şi se pune un căţel de usturoi. Borcanele se sterilizează la cuptor circa 20 minute.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu gogoşari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult

18 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Cartoful curatat si spalat se taie cuburi egale, la fel se procedeaza su vanata si adeiul gras. Morcovul

4 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Imi place tot ce este picant ...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 kg vinete
  • 4 kg gogoşari
  • 0,25 l ulei
  • 1 l oţet
  • 2 l apă
  • 1 lingură cu vârf sare
  • 3 linguri rase cu zahăr
  • 25 boabe piper
  • 5 foi dafin
  • câte un căţel de usturoi pentru fiecare borcan.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place tot ce este picant ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat