Ingrediente
Ingrediente:, 2 kg vinete, 4 kg gogoşari, 0,25 l ulei, 1 l oţet, 2 l apă, 1 lingură cu vârf sare, 3 linguri rase cu zahăr, 25 boabe piper, 5 foi dafin, câte un căţel de usturoi pentru fiecare borcan.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
1 vot
Mod de preparare
Vinetele spălate se taie rondele de 7-8 mm (o jumătate de deget), se prăjesc în ulei şi se pun la scurs în şervet. Gogoşarii se spală şi se taie în felii subţiri de 3-5 mm (un sfert de deget). Oţetul cu apa, sarea, zahărul , piperul şi foile de dafin se fierbe şi se opăresc gogoşarii.
Se pune în borcane alternând un strat de gogoşari cu un strat de vinete. Se umplu borcanele se completează cu zeamă şi se pune un căţel de usturoi. Borcanele se sterilizează la cuptor circa 20 minute.
Poftă bună!
constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010
Imi place tot ce este picant ...