autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Vinete cu gogoşari

Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 2 kg vinete, 4 kg gogoşari, 0,25 l ulei, 1 l oţet, 2 l apă, 1 lingură cu vârf sare, 3 linguri rase cu zahăr, 25 boabe piper, 5 foi dafin, câte un căţel de usturoi pentru fiecare borcan.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare:
Vinetele spălate se taie rondele de 7-8 mm (o jumătate de deget), se prăjesc în ulei şi se pun la scurs în şervet. Gogoşarii se spală şi se taie în felii subţiri de 3-5 mm (un sfert de deget). Oţetul cu apa, sarea, zahărul , piperul şi foile de dafin se fierbe şi se opăresc gogoşarii.
Se pune în borcane alternând un strat de gogoşari cu un strat de vinete. Se umplu borcanele se completează cu zeamă şi se pune un căţel de usturoi. Borcanele se sterilizează la cuptor circa 20 minute.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu gogoşari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult

18 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi
MANCARE DE BAME

MANCARE DE BAME

Ceapa taiata marunt se caleste cu putin ulei si apa fiarta impreuna cu morcovul taiat cubulete si

19 voturi    8 comentarii
45 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Imi place tot ce este picant ...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 kg vinete
  • 4 kg gogoşari
  • 0,25 l ulei
  • 1 l oţet
  • 2 l apă
  • 1 lingură cu vârf sare
  • 3 linguri rase cu zahăr
  • 25 boabe piper
  • 5 foi dafin
  • câte un căţel de usturoi pentru fiecare borcan.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place tot ce este picant ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole verde cu usturoi