autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VINETE CU MASLINE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
3 vinete, 6 cepe, 6 rosii, pasta de tomate dupa gust, 2 legaturi marar verde, 2 legaturi patrunjel verde, 300 g masline fara samburi, cca 150-200g ulei sau dupa gust, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala,se curata de codite si se taie bucati.Se sareaza si se lasa 15-20 de minute deoparte,dupa care se storc de surplusul de zeama si se prajesc in ulei.
Se aseaza intr-o cratita alternativ un strat de rosii taiate rondele,un strat de vinete,masline,verdeata tocata marunt,ceapa rondele,ultimul strat sa fie de vinete.Se stropeste totul cu putin ulei,si un sos format din apa si pasta de tomate.Se da vasul la cuptor pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE CU MASLINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salatã de vinete cu mãsline si anason  la borcan (Beringelas em Conserva)

Salatã de vinete cu mãsline si anason la borcan (Beringelas em Conserva)

Aceastã salatã de vinete o putem servi cu un fel principal, deasemenea ca aperitiv sau decor... 1)Taie

4 voturi    4 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Micul dejun arab-6.

Micul dejun arab-6."Maqdus": vinete umplute in ulei de masline

Vinetele se spala si le se taie codita. Intr-o cratita mare se pune apa la fiert si cand aceasta

14 voturi    9 comentarii
96h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Combinatia asta chiar n-o mai incercasem insa mancarea n-avea cum sa nu iasa buna. E ceva potrivit pe vremea asta cand se gasesc vinete din belsug. Eu am pus pentru o aroma mai exotica piper combinat cu scortisoara si usturoi.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Imi plac !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Multumesc si ma bucur ca va place...

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Foarte buna !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 6 cepe
  • 6 rosii
  • pasta de tomate dupa gust
  • 2 legaturi marar verde
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 300 g masline fara samburi
  • cca 150-200g ulei sau dupa gust
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi