autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete cu mozzarella (sau telemea)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg de rosii, , 3 vinete, , 1 bucata de mozzarella (rotunda, cum se vinde in comert) sau 250 g de branza telemea mai moale, , 3 ramurele de cimbru proaspat, , 1 cl de supa de pasare (concentrat de pasare fiert in apa), , untdelemn fin, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le si pe ele in rondele, pe toa-ta suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti feliile de rosii in el, vreme de 5 minute. Sarati, piperati. Spalati vinetele (alegeti-le cat mai lunguiete) si taiati-le felii cam de un deget, pe lat. Incalziti cuptorul la maximum. Intr-un vas rezistent la foc, uns cu putin untdelemn, asterneti rosiile, rondea langa rodea. Peste ele, asezati vinetele, presarati cimbrul, sarati, piperati, stropiti-le din abundenta cu untdelemn si supa de pasare. Peste toate asezati mozzarella sau telemeaua, taiate felii subtiri. Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de o ora si jumatate. Serviti mancarea fierbinte, cu putin cimbru presarat pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu mozzarella (sau telemea)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pachetele cu pui cu lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt

Pachetele cu pui cu lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C. Cartofii se pun sa fiarba in apa cu sare pana cand s-au inmuiat,

7 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mazare cu pui

Mazare cu pui

Pulpele curatate in prealabil le prajim usor in 3 linguri ulei. Le prajim doar 3-4 minute pe fiecare

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg de rosii
  • 3 vinete
  • 1 bucata de mozzarella (rotunda
  • cum se vinde in comert) sau 250 g de branza telemea mai moale
  • 3 ramurele de cimbru proaspat
  • 1 cl de supa de pasare (concentrat de pasare fiert in apa)
  • untdelemn fin
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute cu dovlecel si ciuperci